Vochtige kelder Deurne

Vochtige kelder Deurne

Water in je kelder gespot? Een onaangename verrassing, waar je liever voor bedankt! Vochtspecialist Dry Plan komt meteen met een waterdicht plan op de proppen om je vochtige kelder Deurne weer droog te maken. We stellen een objectieve vochtdiagnose, zien geen detail over het hoofd en denken steeds twee stappen vooruit.

Een vochtige kelder Deurne is geen lachertje. Daarom laat vochtbestrijdingsbedrijf Dry Plan er geen gras over groeien. Zowel particulieren als bedrijven kunnen rekenen op een doelgerichte oplossing en een transparante aanpak.

De oorzaken van een vochtige kelder Deurne

Je kelder bevindt zich ondergronds, en net daar wringt het schoentje. Omwille van die plaatsing is de ruimte erg gevoelig voor de druk van het grondwater. Dit kan binnendringen via het plafond, de muren of de vloer, met een vochtige kelder Deurne als resultaat. Maar ook felle regenbuien kunnen de boosdoener zijn. Wanneer het regenwater zich een weg naar binnen baant via de muren of het metselwerk, spreken we van binnenstromend sijpelwater.

Waarom vocht bestrijden?

Wie vochtproblemen laat sluimeren, doet zichzelf geen cadeau. Integendeel zelfs! De gevolgen worden steeds ernstiger en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Reden te meer om meteen in te grijpen bij de eerste signalen! Door tijdig een professionele vochtexpert in te schakelen, bespaar je jezelf heel wat kopzorgen. We overlopen enkele veelvoorkomende gevolgen van een vochtige kelder Deurne:

 • Vochtige muren verminderen de isolerende werking.
 • Het uitgedampte vocht creëert een hogere luchtvochtigheid, wat een klam, koud gevoel geeft. Bovendien vormt die luchtvochtigheid de ideale broedplaats voor schimmels, ongedierte en zwammen. Gasten die je liever niet verwelkomt in je woonst!
 • Een muffe geur verspreidt zich doorheen je vochtige kelder.
 • Er verschijnen druppels op de leidingen en op het plafond.
 • Materiële schade verschijnt aan de oppervlakte: vochtplekken, afbrokkelend pleisterwerk …
 • Spullen die je stockeert in de kelder riskeren beschadiging.

Je vochtige kelder Deurne behandelen

Sijpelt het vocht naar binnen? Bevindt de waterinfiltratie zich in een vergevorderd stadium? We starten met een uitvoerige vochtdiagnose. Op basis van de conclusie bepalen we een krachtige oplossing op lange termijn, in de vorm van een kelderdrainage. We leiden het vocht in de kelder naar een pomp, die aangesloten wordt op het afvoerkanaal. Naargelang de aard en de locatie van het vochtprobleem zijn er verschillende drainagetoepassingen mogelijk. Een overzicht!

RanddrainageVochtige kelder Deurne

De aansluiting waar de keldervloer en de muren elkaar raken, noemen we de kimnaad. Wanneer het vocht in de kimnaad infiltreert, is randdrainage een doeltreffende oplossing. Vanonder op de vloer metsen we een stenen goot, die voorzien is van een waterdichte cementering. Vocht dat via de kimnaad opstijgt, komt meteen in de goot terecht en wordt rechtstreeks naar een verzamelput geleid. Vervolgens wordt het verzamelde water naar een afvoerkanaal (bv. het riool) gedreven met behulp van een pomp.                   

Vloerdrainage

We schuiven een vloerdrainage naar voren als het vocht infiltreert in de keldervloer. In dat geval bedekken we de bodem met waterafstotende lagen, zoals een noppenmembraan. Het membraan wordt gekenmerkt door zijn speciale structuur, die het water via allerlei kanalen naar een verzamelput leidt. In deze put plaatsen we een waterpomp, die voorzien is van sensoren en het water vakkundig afvoert. Zo maken we definitief komaf met je vochtprobleem. Boven op de noppenfolie brengen we een betonvloer aan, die je kelderplaatje weer compleet maakt.

Vochtige kelder Deurne

Wanddrainage 

Infiltreert het vocht in je keldermuren? Dan trekken we de kaart van de wanddrainage. We bekleden alle muren met een waterdicht noppenmembraan, dat het water naar een verzamelput loodst. Net zoals bij de vloerdrainage, voorzien we een waterpomp met sensoren. Zo wordt het water naar de uitgang gestuwd. We combineren een wanddrainage steevast met een vloerdrainage, aangezien het vocht uit de muren via de vloer afgevoerd wordt. Door beide drainagetechnieken op elkaar af te stemmen, maken we definitief komaf met je vochtige kelder Deurne.

Good to know: kelderdrainage is een drastische oplossing. Bij de eerste tekenen van vocht in de kelder gaan we voor een minder radicale ingreep en plaatsen we een ventilatiesysteem C. Het ventilatietoestel meet de luchtvochtigheid en ventileert mechanisch wanneer nodig. Treedt er later infiltratie op? Dan wenden we de grove middelen, zoals kelderdrainage, aan.

Je kelder inrichten als leefruimte

Dry Plan is dé perfecte partner om je vochtige kelder Deurne weer droog te maken, maar onze expertise gaat verder dan dat. Van zodra het vocht verdwenen is, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je kan je kelder namelijk inrichten als extra leefruimte. Een home cinema, een speelkamer, een fitnesszaal … Wij zetten onze schouders graag onder de feilloze realisatie: van elektriciteit leggen tot kasten plaatsen.

Je kelder ombouwen tot leefruimte? Lees onze blogpost ‘5 hippe manieren om je kelder in te richten’ en laat je inspireren.

Waarvoor kan je nog terecht bij de vochtbestrijders van Dry Plan?

 • Eerlijke en objectieve vochtdiagnose
 • Opstijgend vocht bestrijden, vochtige muren injecteren
 • Kelderdichting: randdrainage, vloerdrainage of wanddrainage
 • Waterschade voorkomen, waterschotten plaatsen
 • Dak ontmossen, dak coating aanbrengen
 • Afwerking

Vochtspecialist gezocht voor je vochtige kelder Deurne?

Vochtige kelder Deurne

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x