Natte kelder Halle

Natte kelder Halle

Een natte kelder Halle plaatst je voor een onaangename verrassing. Dat je het probleem liefst zo snel mogelijk ziet verdwijnen, spreekt voor zich. Daarvoor kan je rekenen op de verregaande expertise van Dry Plan! Wij komen meteen ter plaatse, formuleren een heldere vochtdiagnose en zetten de lijnen uit van een doeltreffende oplossing op lange termijn. 

Blijf niet met een natte kelder Halle zitten, want Dry Plan kan het probleem in een mum van tijd verhelpen. Schakel ons in voor een krachtige kelderdichting, wij rollen de mouwen op voor zowel particulieren als bedrijven.

Vochtdiagnose van je natte kelder Halle

Tal van woningen - zowel oudere als recent gebouwde woonsten - kunnen geconfronteerd worden met vochtproblemen in de kelder. Opstijgend vocht, insijpelend grondwater, infiltrerend vocht … Welke ingreep zet het vocht permanent buitenspel? Een uitgebreide vochtdiagnose, die de oorzaken van je natte kelder glashelder in kaart brengt, vormt het vertrekpunt. We gooien onze jarenlange ervaring in de strijd, voeren verschillende metingen uit en gaan gedetailleerd te werk. Na de vochtdiagnose bundelen we onze conclusies in een technisch rapport. Zo leggen we stevige fundamenten voor een doeltreffende behandeling van je natte kelder Halle.

De gevolgen van een natte kelder

De kelder is het fundament waarop je huis staat. Laat dat nu net de plaats zijn die het meest onderhevig is aan de druk van het grondwater. Het resultaat? Het water dringt makkelijker door en jij kampt met een natte kelder die je niet meer kan gebruiken. Bovendien brengt het ook tal van ernstige gevolgen voor je woonst en je gezondheid met zich mee. We zetten de voornaamste consequenties even op een rijtje:

 • Vochtige muren verminderen de isolerende werking.
 • Het uitgedampte vocht creëert een hogere luchtvochtigheid, wat een klam, koud gevoel geeft. Bovendien vormt die luchtvochtigheid de ideale broedplaats voor schimmels, ongedierte en zwammen. Gasten die je liever niet verwelkomt in je woonst!
 • Een muffe geur verspreidt zich doorheen je natte kelder.
 • Er verschijnen druppels op de leidingen en op het plafond.
 • Materiële schade verschijnt aan de oppervlakte: vochtplekken, afbrokkelend pleisterwerk …
 • Spullen die je stockeert in de kelder riskeren beschadiging.

Kelderdrainage

Wanneer we een natte kelder vaststellen, dringt een effectieve kelderdrainage zich op. Wat houdt dat in? We leiden het vocht in de kelder naar een pomp, die aangesloten wordt op het afvoerkanaal. Naargelang de aard en de locatie van het vochtprobleem zijn er verschillende drainagetoepassingen om de natte kelder Halle vochtvrij te maken.

In deze video tonen we je stap voor stap hoe een kelderdrainage precies verloopt.

Randdrainage

De aansluiting waar de keldervloer en de muren elkaar raken, noemen we de kimnaad. Wanneer het vocht in de kimnaad infiltreert, is randdrainage een doeltreffende oplossing. Vanonder op de vloer metsen we een stenen goot, die voorzien is van een waterdichte cementering. Vocht dat via de kimnaad opstijgt, komt meteen in de goot terecht en wordt rechtstreeks naar een verzamelput geleid. Vervolgens wordt het verzamelde water naar een afvoerkanaal (bv. het riool) gedreven met behulp van een pomp.                   

Vloerdrainage

We schuiven een vloerdrainage naar voren als het vocht infiltreert in de keldervloer. In dat geval bedekken we de bodem met waterafstotende lagen, zoals een noppenmembraan. Het membraan wordt gekenmerkt door zijn speciale structuur, die het water via allerlei kanalen naar een verzamelput leidt. In deze put plaatsen we een waterpomp, die voorzien is van sensoren en het water vakkundig afvoert. Zo maken we definitief komaf met je vochtprobleem. Boven op de noppenfolie brengen we een betonvloer aan, die je kelderplaatje weer compleet maakt.

Wanddrainage

Infiltreert het vocht in je keldermuren? Dan trekken we de kaart van de wanddrainage. We bekleden alle muren met een waterdicht noppenmembraan, dat het water naar een verzamelput loodst. Net zoals bij de vloerdrainage, voorzien we een waterpomp met sensoren. Zo wordt het water naar de uitgang gestuwd. We combineren een wanddrainage steevast met een vloerdrainage, aangezien het vocht uit de muren via de vloer afgevoerd wordt. Door beide drainagetechnieken op elkaar af te stemmen, maken we definitief komaf met je natte kelder Halle.

Good to know: kelderdrainage is een drastische oplossing. Bij de eerste tekenen van vocht in de kelder gaan we voor een minder radicale ingreep en plaatsen we een ventilatiesysteem C. Het ventilatietoestel meet de luchtvochtigheid en ventileert mechanisch wanneer nodig. Treedt er later infiltratie op? Dan wenden we de grove middelen, zoals kelderdrainage, aan.

Natte kelder Halle

Over Dry Plan

Vol overgave voor vochtbestrijding 

Oplossingsgericht, communicatief en veel goesting om elk vochtprobleem aan te pakken. Maak kennis met Dry Plan, vochtspecialist uit Mechelen. Hier gaat gericht advies hand in hand met een waterdichte oplossing. Of het nu gaat om opstijgend vocht of condensvorming: we luisteren naar jouw noden, spelen kort op de bal en stellen een accurate vochtdiagnose vast. Daarna gaan onze vochtbestrijders over tot actie. Zij maken met plezier een einde aan jouw natte kelder Halle!

Waarvoor kan je nog terecht bij de vochtbestrijders van Dry Plan?

 • Eerlijke en objectieve vochtdiagnose
 • Doorslaand vocht aanpakken: gevel herstellen, hydrofuge, gevel schilderen, gevel kaleien …
 • Waterschade voorkomen, waterschotten plaatsen
 • Dak ontmossen, dak coating aanbrengen
 • Afwerking 

Vochtspecialist gezocht voor je natte kelder Halle?

Natte kelder Halle

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x