Hydrofuge Diest

Hydrofuge Diest

Kamp je met doorslaand vocht in je woonst? Wil je je gevel optimaal beschermen tegen flinke regenbuien? Vochtspecialist Dry Plan zet de schouders onder jouw hydrofuge Diest. We knappen je buitenmuren op en voorzien ze van een krachtige, waterafstotende coating.

Dry Plan ontfermt zich met verregaande kennis over je hydrofuge Diest. Een beschermend jasje voor jouw gevel!

Op zoek naar een ervaren vochtexpert? Dry Plan is al onderweg!

Wat is hydrofuge Diest? 

Hydrofuge is een methode om jouw gevel te behandelen met een waterafstotende coating. Zo beschermen we de buitenmuren tegen vochtproblemen zoals doorslaand vocht, vochtplekken en schimmels. Daarnaast staat je gevel extra sterk tegen invloeden van buitenaf, denk maar aan regen en sneeuw. De gel heeft bovendien een algen- en vuilafstotende functie. Het resultaat? Je geniet langer van een propere, mooie gevel. Als bonus hebben geïmpregneerde muren minder nood aan onderhoud.

Een professional om je gevel te hydrofoberen?

Voordelen van hydrofuge Diest

 • Hydrofuge DiestHydrofuge is toepasbaar op verschillende ondergronden zoals baksteen, natuursteen, beton, silicaatsteen, cementbepleisteringen, …
 • Hydrofuge houdt waterinfiltratie tegen en beschermt tegen vorstschade. Dit is een plus bij (na)geïsoleerde gevels.
 • Hydrofuge beschermt tegen zure regen, zouten via zeewater of in water opgeloste dooizouten.
 • Door vochtopname te bestrijden, wordt je gevel minder snel vuil of grauw. Je geniet van een kraaknette uitstraling!
 • De isolatiewaarde van de behandelde ondergrond gaat erop vooruit.
 • Jouw muren blijven ademen, want de doorlaatbaarheid van waterdamp blijft behouden.
 • Je gevel kan meermaals behandeld worden met een waterafstotende coating.

Tip: we raden aan om de gevoeligste muren (aan de regenkant) iedere vijf à acht jaar opnieuw te laten behandelen met een hydrofoberende gel. De waterafstotende coating verslijt namelijk onder invloed van de weersomstandigheden en UV-stralen.

Opstijgend vocht of een natte kelder? Ook dat lossen we op!

Het hydrofoberen van je gevel in 5 stappen:

Stap 1 | Vaststellen

Alles start met een uitgebreide vochtdiagnose. We komen ter plaatse, scannen het vocht in je buitenmuur en brengen de oorzaken in kaart. Na de uitgebreide check-up bundelen we onze bevindingen in een helder rapport, dat een definitieve oplossing naar voren schuift. Dé onderbouwde basis om je hydrofuge Diest uit te rollen!

Stap 2 | Beschermen

We handelen steeds met veel respect voor jouw woonst. Daarom dekken we het raamwerk af met beschermende kleeffolie en gaan we grondig, maar voorzichtig te werk.

Stap 3 | Reinigen

Voordat we je gevel hydrofoberen, worden de voegen hersteld en de stenen gereinigd. De reinigingsmethode hangt af van het type aanslag op je buitenmuren. Zien we mossen op je gevel? Dan behandelen we hem met een doeltreffend ontmossingsproduct. Daarna spoelen we de muur af met water, zodat de gevel volledig zuiver is. Zo is hij helemaal klaar om geïmpregneerd te worden door middel van een hydrofuge Diest.

Stap 4 | Hydrofoberen gevel

Om vochtinfiltratie in metselwerk en betonnen constructies te bestrijden, gebruiken wij Humifix: een waterafstotende coating die we zelf hebben ontwikkeld. Dit kwaliteitsproduct is watergedragen én milieuvriendelijk. De gel wordt netjes uitgesmeerd over je gevel. Dankzij zijn krachtige werking is één laag ruim voldoende voor een effectief resultaat.

Ter info: om kleurverschillen te voorkomen, werken we in vlakken en behandelen we de volledige muur tegen doorslaand vocht.

Hydrofuge Diest

Stap 5 | Indringen van de gel

Het indringen van de gel vraagt enkele uren tot enkele dagen tijd, afhankelijk van de temperatuur en de ondergrond. De hydrofuge Diest houdt je gevel in topconditie en verhindert vochtproblemen in huis, zoals vochtplekken, schimmels en het loskomen van de afwerkingslaag (pleister, behang of verf).

Benieuwd naar onze realisaties?

Over Dry Plan

Vol overgave voor vochtbestrijding 

Oplossingsgericht, communicatief en veel goesting om elk vochtprobleem aan te pakken. Maak kennis met Dry Plan, vochtspecialist uit Mechelen. Hier gaat gericht advies hand in hand met een waterdichte oplossing. We luisteren naar jouw noden, spelen kort op de bal en stellen een accurate vochtdiagnose vast. Daarna gaan onze vochtbestrijders over tot actie. Zij engageren zich met veel plezier voor je hydrofuge Diest.

Totaalafwerking van A tot Z

Bij Dry Plan staat kwaliteit met stip op één. Jarenlange ervaring? Kennis over de nieuwste technieken? Een uitgebreid arsenaal aan topproducten? Die zitten standaard in onze toolkit. Maar onze expertise reikt verder dan vochtsporen en schimmels. Een gyproc wand plaatsen, laminaat leggen, sanitair installeren … Allemaal zaken waar wij hoog in scoren! Met een neus voor precisie werken we jouw woning tot in de puntjes af.

Kennismaken met het team? Lees zeker onze interviews.

Waarvoor kan je nog terecht bij de vochtbestrijders van Dry Plan?

 • Eerlijke en objectieve vochtdiagnose
 • Opstijgend vocht bestrijden, vochtige muren injecteren
 • Kelderdichting: randdrainage, vloerdrainage of wanddrainage
 • Waterschade voorkomen, waterschotten plaatsen
 • Dak ontmossen, dak coating aanbrengen
 • Afwerking

Vochtspecialist gezocht voor je hydrofuge Diest?

Hydrofuge Diest

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x