Condensatie Edegem

Condensatie Edegem

Condensatie op de ramen na het douchen? Condens op de muren in je slaapkamer? Een fenomeen dat in tal van woningen optreedt! Dat vraagt om passende maatregelen, zodat het vocht toch een uitweg vindt. Met krachtige ventilatie presenteert Dry Plan een doeltreffend antwoord. 

Dry Plan komt in actie om condensatie Edegem te bestrijden en ventilatie te plaatsen. Zo wordt vochtige lucht meteen afgevoerd. Een koud kunstje!

Op zoek naar een ervaren vochtexpert? Dry Plan is al onderweg!

Wat is condensatie

Hoe wordt condens gevormd?

Onvoldoende verluchting en een hoge luchtvochtigheidsgraad? Dat vormt het recept voor vochtproblemen. Door dagdagelijkse activiteiten produceren we warme, vochtige lucht in huis: wassen, koken, douchen, strijken … Die lucht komt vervolgens in contact met koudere oppervlakken, zoals ramen of spiegels. Door het plotse temperatuurverschil wordt de lucht vloeibaar en ontstaan er waterdruppels. Dit is wat we condensatie noemen.

De gevolgen van condensatie Edegem

De hoge vochtigheidsgraad van de lucht zorgt voor een klam, koud gevoel. De verwarming hoger zetten is geen oplossing, maar jaagt enkel je energiefactuur de hoogte in. Vindt het vocht geen weg naar buiten? Dan creëer je op termijn een ideale broedplaats voor schimmels, ongedierte en zwammen. Bovendien blijft ook je interieur niet ongeschonden: vocht- en schimmelplekken, loskomend behangpapier, afbladerende verf … Allemaal zaken die je liever vermijdt!

Een professional inschakelen om condensatie Edegem aan te pakken?

Waarom ventileren bij condensatie?

Verluchten is onvoldoende

Eerste reflex bij condensatie op de ramen of muren? Dat is vaak om een venster of deur open te zetten. Je zorgt voor een krachtige luchtstroom, maar dat brengt ook enkele nadelen met zich mee. Je verliest enorm veel warmte, terwijl vervuilde lucht moeiteloos naar binnen glipt. Bovendien creëert verluchting onvoldoende circulatie in de hoeken en achter de kasten, zodat schimmels blijven bestaan. Een oplossing die duidelijk te wensen overlaat!

De meerwaarde van ventilatie

Een hoogstaand ventilatiesysteem verhindert condensatie én voorkomt schimmelvorming. Muffe lucht wordt afgevoerd en vocht wordt onverbiddelijk naar de uitgang geleid. Zo geniet je continu van een optimale luchtcirculatie en verse lucht. Bovendien beschermt een ventilatietoestel je tegen hoofdpijn en ademhalingsproblemen, die kunnen optreden door de onzuivere, vochtige lucht. Reden te meer om tijdig te kiezen voor ventilatie, die condensatie Edegem effectief verhelpt.

Van condens, tot opstijgend vocht: wij tackelen tal van vochtproblemen.

Condensatie Edegem

Soorten ventilatiesystemen 

Ventilatiesysteem B

Hoe werkt ventilatiesysteem B? In droge ruimtes voeren mechanische ventilatoren verse lucht toe. De afvoer van verontreinigde lucht in natte huiskamers gebeurt op natuurlijke wijze, via verticale afvoerkanalen. Dit type ventilatie plaatsen we minder frequent in woningen, want de ventilatoren verbruiken voortdurend energie. Het afzuigsysteem is wél praktisch als je bezorgd bent om de luchtkwaliteit in je omgeving: veel autoverkeer, industriële bedrijven, geurhinder… Na de mechanische aanvoer wordt de buitenlucht grondig gefilterd. Een boost voor de binnenlucht!

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C is de populairste vorm van ventilatie voor woningen. Verse lucht wordt naar binnen gezogen via ventilatieroosters in ramen of de gevel. Roosters in binnenwanden of -deuren leiden de doorstroom in goede banen. Vochtige lucht, bijvoorbeeld in de badkamer of keuken, wordt afgevoerd door mechanische ventilatoren. Zo kan je condensatie Edegem voorgoed verhelpen. Dankzij de bedieningsschakelaar kan je het ventilatiedebiet bovendien makkelijk zelf regelen.

Ventilatiesysteem D

Het ventilatiesysteem D staat in voor een mechanische luchttoevoer en -afvoer door elektrische ventilatoren. Dit toestel wordt ook wel ‘balansventilatie’ genoemd, omdat het volledig zelf regelbaar is. Jij bepaalt het geschikte evenwicht tussen aangevoerde en afvoerde lucht. Bij het plaatsen van deze ventilatie installeren we een dubbel kanalennet. De doorstroming van droge lucht verloopt langs ventilatieroosters in binnenwanden of -deuren, of langs spleten onder de binnendeuren.

TIP | De juiste ventilatie voor je badkamer, slaapkamer of zolder? Dry Plan luistert naar de pijnpunten en adviseert het geknipte ventilatietoestel voor elke ruimte. Daarna rollen we de mouwen op voor een vlekkeloze plaatsing, zodat condensatie geen kans meer maakt.

Lees zeker onze blogpost ‘5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen’ voor meer info.

Condensatie MechelenOver Dry Plan

Vol overgave voor vochtbestrijding 

Oplossingsgericht, communicatief en veel goesting om elk vochtprobleem aan te pakken. Maak kennis met Dry Plan, vochtspecialist uit Mechelen. Hier gaat gericht advies hand in hand met een waterdichte oplossing. We luisteren naar jouw noden, spelen kort op de bal en stellen een accurate vochtdiagnose vast. Daarna gaan onze vochtbestrijders over tot actie. Zij maken met plezier een einde aan jouw condensatie Edegem!

Totaalafwerking van A tot Z

Bij Dry Plan staat kwaliteit met stip op één. Jarenlange ervaring? Kennis over de nieuwste technieken? Een uitgebreid arsenaal aan topproducten? Die zitten standaard in onze toolkit. Maar onze expertise reikt verder dan vochtsporen en schimmels. Een gyproc wand plaatsen, laminaat leggen, sanitair installeren … Allemaal zaken waar wij hoog in scoren! Met een neus voor precisie werken we jouw woning tot in de puntjes af.

Waarvoor kan je nog terecht bij de vochtbestrijders van Dry Plan?

  • Eerlijke en objectieve vochtdiagnose
  • Opstijgend vocht bestrijden, vochtige muren injecteren
  • Kelderdichting: randdrainage, vloerdrainage of wanddrainage
  • Doorslaand vocht aanpakken: gevel herstellen, hydrofuge, gevel schilderen, gevel kaleien …
  • Waterschade voorkomen, waterschotten plaatsen
  • Dak ontmossen, dak coating aanbrengen
  • Totaalrenovatie en -afwerking van je woonst

Vochtspecialist gezocht voor condensatie Edegem?

Condensatie Edegem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x