Vochtbestrijding Retie

Vochtbestrijding Retie

Wie oog in oog komt te staan met opstijgend vocht of een natte kelder, heeft nood aan een pijlsnelle én permanente oplossing. Dry Plan to the rescue! We sporen de oorzaak op, leggen een glasheldere diagnose op tafel en scherpen de pijlen voor jouw vochtbestrijding Retie.

De expertise van Dry Plan staat als een paal boven water. Wij engageren ons voor een effectieve vochtbestrijding Retie bij particulieren en bedrijven in Vlaanderen.

Vochtbestrijding Retie: opstijgend vocht

Opstijgend vocht: een veelvoorkomend probleem

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt bij gebouwen zonder waterkering, of wanneer de waterkeringslaag het opstijgend vocht niet meer tegenhoudt. Bakstenen hebben immers een capillaire werking: ze nemen het grondvocht op en dit zorgt voor tal van problemen binnenshuis: het loskomen van verf en pleisterwerk, afzetting van zouten, lelijke vochtplekken op de muur, een muffe geur in huis … Er zijn geen snelle of oppervlakkige manieren om dit vochtprobleem op te lossen op lange termijn. De afwerkingslaag herstellen? Een nieuw likje verf? Dit zal slechts op korte termijn effectief zijn.

De oplossing: vochtige muren injecteren

De vochtexperts van Dry Plan gaan geen vochtprobleem uit de weg. Wanneer je woning kampt met opstijgend vocht, gaan wij de vochtige muren injecteren. Dat doen we in drie stappen. Eerst verwijderen we de afwerkingslaag. Daarna boren we kleine gaatjes van 10 tot 14 millimeter groot in de muur, vlak bij het vloeroppervlak. Ze worden opgevuld met een krachtige injectiegel, die zich doorheen de muur verspreidt en een horizontale barrière creëert. Zo kan opstijgend vocht zich niet langer naar boven wurmen. De laatste stap? Dat is het bezetten van je muren en de ruimte kraaknet achterlaten.

Vochtbestrijding Retie

Vochtbestrijding Retie door een ervaren vochtexpert? Dry Plan is al onderweg!

Je natte kelder behandelen

Vochtproblemen kelder

De kelder is een kwetsbare plaats voor vochtproblemen. Vanzelfsprekend komt grondvocht het gemakkelijkst in ruimtes die zich onder de grond bevinden. In dat geval is kelderdichting van essentieel belang. Daarnaast worden vochtproblemen in de kelder vaak veroorzaakt door condensatie. Keldermuren zijn bestand tegen waterdruk, maar de druk van waterdamp wordt hen soms te veel. Dit is geen infiltratieprobleem, want muren moeten voldoende dampdoorlatend zijn. Gaat het vocht zich ophopen? Dan is goede ventilatie noodzakelijk om vochtproblemen te vermijden. Bij gebrek aan ventilatie stapelen de druppels waterdamp zich op en gaan ze condenseren. Deze overvloed aan water sijpelt van de muren naar beneden en zo krijg je water in je kelder.

Vochtbestrijding kelder

Last van nattigheid in de kelder? Geen zorgen, want Dry Plan heeft alle kennis in huis om vocht in de kelder aan te pakken. Er zijn tal van oplossingen mogelijk. Dankzij onze vochtdiagnose kennen we de oorzaak van jouw vochtige kelder én de gepaste oplossing. Wij engageren ons voor je vochtbestrijding Retie met de volgende toepassingen:

  • Kelderdichting
  • Kelderdrainage
  • Kelderventilatie

TIP | Wanneer al het vocht verdwenen is, klop je bij ons aan voor een stevige kelderreiniging. We frissen jouw bergplaats op en toveren hem om tot een volwaardige leefruimte.

Vochtbestrijding Retie

Een professional inschakelen voor je vochtbestrijding Retie? Dry Plan loopt over van expertise.

Ventilatie en zijn voordelen

Een ventilatiesysteem om vochtproblemen te vermijden

Een te hoge luchtvochtigheid? Dat kan zorgen voor vochtophoping in slecht verluchte ruimtes. Vooral een na-geïsoleerde of goed geïsoleerde woning is hier gevoelig voor. Gelukkig kan een ventilatiesysteem veel vochtproblemen voorkomen. Dat wil zeker niet zeggen dat je niet meer hoeft te isoleren, integendeel! Isolatie en na-isolatie zijn een prima energiebesparend initiatief voor elke woonst. Maar extra ventilatie door middel van een degelijk ventilatiesysteem is zeker een aanrader.

Een ventilatiesysteem plaatsen na vochtbestrijding

Na een doeltreffende vochtbestrijding nemen onze vochtexperts de nodige voorzorgen om het probleem ook in de toekomst te vermijden. Vocht voorgoed uit je woning weren? Dan raden wij een ventilatiesysteem aan. Ventilatie zorgt ervoor dat ongezonde vochtophopingen een weg naar buiten vinden in de vorm van waterdamp. Bovendien zijn er ook voordelen voor je gezondheid! Een ventilatiesysteem filtert (kool)stof- en rookdeeltjes uit de lucht en voert ze af. Je profiteert van verse lucht in huis en een optimale luchtcirculatie. Ook een gebalanceerd vochtgehalte is noodzakelijk om ademhalingsproblemen en kwalen als astma, longemfyseem, longontsteking en andere infecties te vermijden. Ook daarin speelt een goede ventilatie een erg belangrijke rol.

Ventilatiesysteem kopen

Dry Plan biedt een breed assortiment van kwalitatieve ventilatiesystemen. Een ventilatietoestel in je badkamer? Mechanische ventilatie in de keuken? Wij hebben jarenlange ervaring op zak en spitsen onze inzichten toe op jouw ruimtes. Sommige toestellen doen onaangename geurtjes meteen verdwijnen, andere systemen hebben een stijlvolle look die naadloos opgaat in je interieur. Met objectief advies helpen we je om de knoop door te hakken. Contacteer ons gerust voor een gratis diagnose, zonder enige aankoopverplichting.

TIP | Gezonde lucht op kantoor of op school? Onze ventilatiesystemen zijn ook uitermate geschikt voor bedrijfsruimtes en leslokalen. Ventileren en verluchten in een handomdraai!

Mechanische ventilatie installeren? Benieuwd naar de ventilatiesysteem prijs?

Waarvoor kan je nog terecht bij de vochtbestrijders van Dry Plan?

  • Eerlijke en objectieve vochtdiagnose
  • Doorslaand vocht aanpakken: gevel herstellen, hydrofuge, gevel schilderen, gevel kaleien …
  • Waterschade voorkomen, waterschotten plaatsen
  • Dak ontmossen, dak coating aanbrengen
  • Afwerking

Jouw muur behandelen tegen vocht? Ventilatie-installateur gezocht?

Vochtbestrijding Retie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x