Ventilatie Ternat

Ventilatie Ternat

Kamp je regelmatig met condensatie in huis? Op zoek naar de juiste afzuiging voor je badkamer? Professionals inschakelen voor je ventilatie Ternat? Bij ventilatiespecialist Dry Plan ben je aan het juiste adres! Wij bannen het vocht uit je woonst, kantoorgebouw of school. 

De expertise van Dry Plan staat als een paal boven water. Wij installeren doeltreffende ventilatie Ternat, zowel voor particulieren als in bedrijven.

Wat is condensatie?

Condensatievorming in een notendop

Condensatie is een natuurlijk proces, dat in elke woning kan optreden. Onvoldoende verluchting en een hoge luchtvochtigheidsgraad? Dat vormt het recept voor vochtproblemen. Door dagdagelijkse activiteiten creëren we warme, vochtige lucht in huis: wassen, koken, douchen, strijken … Die komt vervolgens in contact met koudere oppervlakken, zoals ramen of spiegels. Door het plotse temperatuurverschil wordt de lucht vloeibaar en ontstaan er waterdruppels. Dit is wat we condensatie noemen.

De gevolgen van condensatie

Wanneer er onvoldoende ventilatie is om het verhoogde vochtgehalte te doen dalen, spreken we van een vochtprobleem. Bij gebrek aan verluchting gaan de vochtophopingen een eigen leven leiden, letterlijk! Biologische aanwassen, zoals schimmels en andere micro-organismen, ontwikkelen zich. Deze ongewenste levensvormen in huis kunnen op lange termijn gezondheidskwalen veroorzaken, bijvoorbeeld allergieën, astma en bronchitis. Voorkomen is de duidelijke boodschap! Dry Plan rekent vakkundig af met condensatie door doeltreffende ventilatie te plaatsen.

Ventilatie Ternat door een ervaren ventilatie-installateur? Dry Plan is al onderweg!

Ventilatie TernatVentilatie kopen

Ventilatie Ternat plaatsen

Bij Dry Plan kan je terecht voor tal van ventilatiesystemen, die perfect aansluiten bij jouw ruimtes en budget. Wij adviseren je graag bij de keuze van je mechanische ventilatie en zorgen voor een pico bello plaatsing. Onze ventilatietoestellen hebben allemaal hun specifieke functies en sterktes. Sommige systemen zijn beter geschikt om onaangename geurtjes te verdrijven in (kleine) ruimten zoals toiletten, badkamers en keukens. Andere toestellen zijn praktischer om te installeren op specifieke plaatsen. Neem vrijblijvend contact op met Dry Plan voor een gratis diagnose, zonder aankoopverplichting.

TIP | Gezonde lucht op kantoor of op school? Onze ventilatiesystemen zijn ook uitermate geschikt voor bedrijfsruimtes en leslokalen. Ventileren en verluchten in een handomdraai!

De voordelen van ventilatie

Wie veel belang hecht aan een gezond leefklimaat, kiest resoluut voor ventilatie. Waarom? De voordelen zijn talrijk! Om te beginnen, garandeert een ventilatietoestel dat vervuilde of vochtige lucht een weg naar buiten vindt. Verse buitenlucht daarentegen wordt continu aangevoerd. Een proces waar je nauwelijks iets van merkt, want moderne ventilatiesystemen maken amper nog geluid. Last van allergieën? Ook dan heb je ongetwijfeld baat bij ventilatie. Schadelijke stoffen worden in sneltempo afgevoerd, wat bovendien de kans op luchtwegaandoeningen verkleint. Als kers op de taart zorgt een ventilatiesysteem voor een lagere energierekening. Je zit namelijk niet meer met vochtige lucht in huis, die moeilijk op te warmen is. Daardoor moet je verwarmingsinstallatie minder hard werken.

Mechanische ventilatie installeren? Benieuwd naar de ventilatiesysteem prijs?

Soorten ventilatiesystemen 

Ventilatiesysteem B

Hoe werkt ventilatiesysteem B? In droge ruimtes voeren mechanische ventilatoren verse lucht toe. De afvoer van verontreinigde lucht in natte huiskamers gebeurt op natuurlijke wijze, via verticale afvoerkanalen. Dit type ventilatie plaatsen we minder frequent in woningen, want de ventilatoren verbruiken voortdurend energie. Het afzuigsysteem is wél praktisch als je bezorgd bent om de luchtkwaliteit in je omgeving: veel autoverkeer, industriële bedrijven, geurhinder… Na de mechanische aanvoer wordt de buitenlucht grondig gefilterd. Dat komt de luchtkwaliteit in huis alleen maar ten goede!

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C is de populairste vorm van ventilatie voor woningen. Verse lucht wordt naar binnen gezogen via ventilatieroosters in ramen of de gevel. Roosters in binnenwanden of -deuren leiden de doorstroom in goede banen. In vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken, wordt vervuilde lucht afgevoerd door mechanische ventilatoren. Dankzij de bedieningsschakelaar kan je het ventilatiedebiet bovendien makkelijk zelf regelen.

Ventilatiesysteem D

Het ventilatiesysteem D staat in voor een mechanische luchttoevoer en -afvoer door elektrische ventilatoren. Dit toestel wordt ook wel ‘balansventilatie’ genoemd, omdat het volledig zelf regelbaar is. Jij bepaalt het geschikte evenwicht tussen aangevoerde en afvoerde lucht. Bij het plaatsen van deze ventilatie installeren we een dubbel kanalennet. De doorstroming van droge lucht verloopt langs ventilatieroosters in binnenwanden of -deuren, of langs spleten onder de binnendeuren.

TIP | Ventilatiesysteem D beschikt over een warmteterugwinningsfunctie (WTW). Ventileren veroorzaakt warmteverlies, want warme lucht wordt vervangen door koude lucht die binnenkomt. Balansventilatie recupereert maar liefst 90 % van de warmte van de vervuilde lucht.

Een professional inschakelen voor je ventilatie Ternat? Dry Plan loopt over van expertise.

Waarvoor kan je nog terecht bij de vochtbestrijders van Dry Plan?

Dry Plan is jouw specialist voor ventilatie Ternat. We rollen met plezier de mouwen op om je kantoor of woning te ventileren. 

Ventilatiesysteem kopen? Ventilatie-installateur gezocht?

Ventilatie Ternat

Ventilatie Ternat

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x