Opstijgend vocht Antwerpen

Opstijgend vocht Antwerpen

Last van opstijgend vocht Antwerpen? Een opvallende vochtplek op je muur? Dat is een vochtprobleem dat je ruimte enorm ontsiert! Gelukkig betekent dit niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. Vochtspecialist Dry Plan schiet meteen uit de startblokken om je vochtige muren te injecteren.  

Wanneer je opstijgend vocht Antwerpen spot, verwacht je een razendsnelle oplossing. Dry Plan schakelt flexibel, gaat piekfijn te werk en haalt alles uit de kast voor een effectieve injectie, zowel bij particulieren als bedrijven. 

Op zoek naar een ervaren vochtexpert? Dry Plan is al onderweg!

Wat is opstijgend vocht Antwerpen?

Wanneer je kampt met opstijgend vocht, trekken de bakstenen in de muur het grondwater omhoog door hun capillaire werking. Dit wijst erop dat de waterkering afwezig is of onvoldoende werkt. Als resultaat ontstaan er allerlei problemen binnenshuis: vochtplekken verschijnen aan de oppervlakte, behangpapier komt los, verfwerk schilfert, zouten zetten zich af … De afwerkingslaag herstellen? Een nieuw likje verf? Dat zijn slechts tijdelijke pleisters op de wonde.

Je vochtplekken verwijderen

Opstijgend vocht Antwerpen vraagt om een direct en duurzaam antwoord. Geen halve oplossingen, wel doelgerichte maatregelen op lange termijn. Daarom is het injecteren van je muren the way to go! We behandelen je wanden nauwgezet met een vochtwerende injectiegel. Dit product voorkomt dat opstijgend vocht je woning in de toekomst binnendringt. Eenvoudig, maar 100 % futureproof!

Good to know | Als klant heb je recht op 30 jaar garantie tegen opstijgend vocht voor elke geïnjecteerde muur.

Opstijgend vocht Antwerpen

Vochtige muren injecteren in 5 stappen

Stap 1 | Vaststellen

Alles start met een uitgebreide vochtdiagnose. We komen ter plaatse, scannen je vochtige muur en brengen de oorzaken in kaart. Na de check-up bundelen we onze bevindingen in een helder rapport, dat een definitieve oplossing naar voren schuift. Dé onderbouwde basis om je opstijgend vocht Antwerpen aan te pakken!

Stap 2 | Voorbereiden

We handelen steeds met veel respect voor jouw woonst. Daarom is het afdekken van de vloer met karton een must. Daarna verwijderen we de afwerkingslaag van de natte muur, precies tot op de afgesproken hoogte. Het puin wordt netjes opgeruimd door onze werkmannen.

Stap 3 | Muur injecteren

Up next? Onderaan de muur boren we gaten met een diameter van 10 à 14 millimeter. Dit doen we om de 10 centimeter. Vervolgens gaan we je muur injecteren met het kwaliteitsproduct Rewahgel inject A+++. Deze gel verspreidt zich gedurende 3 à 4 weken in je muur en vormt een stevige, horizontale vochtbarrière, net boven de vloer. Zo zetten we opstijgend vocht volledig buitenspel.

Stap 4 | Beschermen

We halen alles uit de kast om niet enkel opstijgend vocht, maar ook hygroscopische zouten tegen te gaan. Die worden vaak, samen met het grondwater, naar boven getrokken en afgezet. Het gevolg? Pleister- en verfwerk komen opnieuw los. Dit scenario vermijden we door een zoutwerend membraan te plaatsen, dat je afwerkingslaag in zijn mooiste staat houdt.

Stap 5 | Afwerken

Wanneer het membraan geplaatst is, rollen we de mouwen op om je muur te bezetten. Reken op ongeveer 10 tot 12 weken droogtijd, voordat je hem kan schilderen of behangen. We raden aan om je ruimte tijdens deze periode continu te ventileren. Op koude momenten zorg je best voor een minimum aan verwarming. Door de droogtijd keurig af te wachten, ben je zeker van een piekfijn, vochtvrij eindresultaat!          

TIP | Hou je factuur na de werken nog even bij de hand. In sommige gemeentes krijg je namelijk subsidies voor vochtbehandelingen. Check dus zeker of dit voor jouw woonplaats van toepassing is. Wij vullen graag de nodige formulieren in, zodat jij je aanvraag kan indienen.

Over Dry Plan

Vol overgave voor vochtbestrijding Opstijgend vocht Antwerpen

Oplossingsgericht, communicatief en veel goesting om elk vochtprobleem aan te pakken. Maak kennis met Dry Plan, vochtspecialist uit Mechelen. Hier gaat gericht advies hand in hand met een waterdichte oplossing. We luisteren naar jouw noden, spelen kort op de bal en stellen een accurate vochtdiagnose vast. Daarna gaan onze vochtbestrijders over tot actie. Zij maken met plezier een einde aan jouw opstijgend vocht Antwerpen!

Totaalafwerking van A tot Z

Bij Dry Plan staat kwaliteit met stip op één. Jarenlange ervaring? Kennis over de nieuwste technieken? Een uitgebreid arsenaal aan topproducten? Die zitten standaard in onze toolkit. Maar onze expertise reikt verder dan vochtsporen en schimmels. Een gyproc wand plaatsen, laminaat leggen, sanitair installeren … Allemaal zaken waar wij hoog in scoren! Met een neus voor precisie werken we jouw woning tot in de puntjes af.

Waarvoor kan je nog terecht bij de vochtbestrijders van Dry Plan?

  • Kelderdichting: randdrainage, vloerdrainage of wanddrainage
  • Doorslaand vocht aanpakken: gevel herstellen, hydrofuge, gevel schilderen, gevel kaleien …
  • Waterschade voorkomen, waterschotten plaatsen
  • Dak ontmossen, dak coating aanbrengen

Vochtspecialist gezocht voor je opstijgend vocht Antwerpen?

Opstijgend vocht Antwerpen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x