Hoe kan ik schimmel op de muur verwijderen?

Tref je schimmel aan in huis, op de muren van je badkamer of het plafond van je keuken? Dry Plan ontkracht de mythe van dure bijtende goedjes en legt uit hoe je veilig schimmel op de muur verwijderen kan.

Eenvoudig schimmel op de muur verwijderen in 3 stappen

Schimmel in huis aantreffen, dat is een onaangename verrassing. Gelukkig is schimmel eenvoudig te verwijderen. Je hoeft zelfs niet naar de doe-het-zelf-zaak te snellen om aan de slag te gaan. Wil je veilig schimmel op de muur verwijderen in huis, volg dan deze stappen:

  • Controleer waar de schimmel precies zit. Tref je schimmel aan op de muur in je slaapkamer, kijk dan of matrassen, gordijnen, kledij of speelgoed niet zijn aangetast. Textiel kan je eerst met heet water wassen. Zijn er nadien nog schimmelresten zichtbaar, dan gooi je ze best weg.
  • Bescherm jezelf. Draag een mondmasker en eventueel handschoenen tijdens de behandeling. Verlucht de ruimte waarin je de schimmels verwijdert. Gooi de doek of spons waarmee je de schimmel aanpakt na gebruik weg. Heb je last van allergieën of ademhalingsproblemen? Vraag dan iemand anders om de schimmel te verwijderen.
  • Schimmels op muren verwijder je met water met een scheutje bleekwater en een natte doek. Gebruik geen bijtende chemische producten. Deze middeltjes zijn niet effectiever én zijn schadelijk voor mens en milieu. Gebruik ook geen harde of droge borstel, want daarmee verspreid je alleen de sporen van de schimmels. Spoel na met water en wrijf de behandelde plek goed droog.

Schimmel op de muur verwijderen: voorkomen is beter dan genezen

Schimmel verwijderen is een hele klus. Je poetst de symptomen van het probleem weg, maar niet de oorzaak. Zolang je de aanleiding van de schimmels niet aanpakt, zullen ze terugkeren. Schimmels op muren wijzen op vochtproblemen in huis. Opstijgend vocht in de muren of slechte ventilatie liggen vaak aan de basis van schimmelvorming in woningen. Met een vochtdiagnose van een expert ga je op zoek naar de oorzaak én de oplossing, en voorkom je verdere gezondheidsproblemen.

Op zoek naar een betrouwbare partner die voorgoed komaf maakt met schimmels op muren?

Hoe kan ik schimmel op de muur verwijderen?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x