Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon letterlijk heel Vlaanderen. Zijn missie? Mensen helpen met een verregaande vochtdiagnose. Voordat hij op een mistige donderdagochtend in zijn wagen stapt, schuift hij met ons aan tafel en neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag.  

Dag Tim! Je werkt als zelfstandig vochtadviseur bij DryPlan. Wat houdt jouw functie precies in?

Tim: “Als mensen een vochtprobleem in huis hebben, kom ik bij hen langs. Dat kan vanalles zijn: natte kelders, opstijgend vocht, schimmelvorming op de muren, condens- of ventilatieproblemen …  Ik kijk wat het probleem is, stel de oorzaak vast en bied een oplossing aan. Natuurlijk probeer ik hen te overtuigen om met DryPlan in zee te gaan, maar ik wil vooral eerlijk en correct advies geven. Door niet zomaar een dienst te verkopen, probeer ik echt het verschil te maken.”

Je doet deze job al drie jaar, maar hoe ben je bij DryPlan terechtgekomen?

Tim: “Ik ben eigenlijk fotograaf van opleiding, maar ik heb nooit iets met dat diploma gedaan. Ik ben vrij snel in een salesrol beland en dat was meteen op mijn lijf geschreven. Geen vast bureau, veel onderweg, mensen helpen … Heerlijk! De afgelopen acht jaar heb ik intensief genetwerkt, en dat heeft veel mooie dingen op mijn professionele pad gebracht. Tijdens een BNI-evenement in Mechelen kwam ik Glenn tegen, de zaakvoerder van DryPlan. Hij zei tegen mij: “Als je ooit als zelfstandige werk zoekt, mag je mij onmiddellijk bellen.” Toevallig was mijn vorige opdracht net afgerond en stond ik open voor iets nieuws. De klik met Glenn was er meteen en niet veel later maakte ik deel uit van het DryPlan-team.”

De start van een mooie samenwerking! Je schetste al kort wat je job inhoudt, maar hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit? 

Tim: “De winter is onze drukste periode, dus momenteel staat mijn agenda van ’s ochtends tot ’s avonds vol met afspraken. Ik ga van de ene klant naar de andere en kom verschillende vochtproblemen tegen: opstijgend vocht, vochtige kelders, condensatieproblemen …”

“Ik hou er ook van om een babbeltje te slaan met de mensen tijdens mijn bezoek. Het is heel belangrijk dat zij een goed gevoel hebben.”

“Mijn telefoontjes doe ik zoveel mogelijk vanuit de auto. ’s Avonds kom ik thuis en buig ik me over mijn administratie. Ik maak de plannen op en geef aan onze techniekers door wat er moet gebeuren.”

Voel je een impact van de coronacrisis op je job?

Tim: “Toch wel … Bij de meeste klanten kreeg ik vroeger een kop koffie of een glas water aangeboden. Vandaag ligt dat moeilijker natuurlijk, want je draagt steeds een mondmasker. Een voordeel voor mij is wel dat mensen vaker thuis zijn. Voor de coronacrisis stonden bezoeken vaker na 18.00 uur gepland, omdat de meeste mensen overdag gaan werken. Tegenwoordig kan ik makkelijker bij hen terecht.”

Hoeveel klanten bezoek je ongeveer op een dag?

Tim: “Dat verschilt sterk van seizoen tot seizoen. Gisteren heb ik acht mensen bezocht. Voor elke klant trek ik ongeveer een uur uit, dus dat was een goed gevulde dag. In de zomer is het rustiger en zie ik misschien vier klanten per dag. De tijd die vrijkomt, investeer ik in GreenPlan, het andere bedrijf van Glenn dat gespecialiseerd is in groendaken. Of ik investeer meer in netwerken: contacten leggen met immokantoren, interieurarchitecten, syndici … Ik probeer steeds nieuwe samenwerkingen en partnerships aan te knopen.”

Je gaf zelf al aan dat je veel op de baan bent. Heb je een idee hoeveel kilometers je jaarlijks aflegt voor DryPlan?

Tim: “Ik schat ongeveer 60.000 km per jaar, dus de teller tikt goed vooruit.”

“Toen ik pas startte bij DryPlan, speelde mijn job zich vooral af in de regio’s Vlaams-Brabant en de Kempen. Door de vele mond-tot-mondreclame rijd ik vandaag door heel Vlaanderen: van Knokke tot Hasselt.”

“Enkele weken geleden had ik zelfs een afspraak in Modave, in de provincie Luik! Ik had nog nooit van deze plaats gehoord, maar ik kwam er terecht via een aanbeveling van tevreden klanten. Nu, ik moet eerlijk zijn: een vochtdiagnose stellen in het Frans, is niet zo evident.” (lacht)

Je komt duidelijk in veel huiskamers binnen. Levert dat soms leuke anekdotes op?

Tim: “Wat ik fantastisch vind, is wanneer er een hond mee de deur opent. Op dat moment ben ik onmiddellijk verkocht. Ik moet erop letten dat ik tijdig aandacht aan de klant schenk, en niet met de hond blijf spelen. (lacht) Maar wat me vooral opvalt tijdens mijn vele klantenbezoeken, is dat de wereld echt een dorp is. Eens je met elkaar begint te praten, merk je hoeveel gemeenschappelijke kennissen je hebt. Dat schept meteen een band van vertrouwen.”

Je praat met een grote glimlach over je job. Waarom werk je zo graag bij DryPlan?

Tim: “Goh, er zijn meerdere redenen … Als zelfstandige bepaal ik zelf mijn agenda en die vrijheid is geweldig. Ik vind het ook tof om klanten te leren kennen en een oplossing aan te reiken. Bovendien kan ik met een gerust hart onze werkmannen aanraden, want zij kennen hun stiel tot in de puntjes.”

“Ik ontvang vaak berichtjes van klanten die sturen: “Je collega’s hebben fantastisch werk geleverd. Amai, chapeau!” Dat is een klein gebaar, maar het geeft mij enorm veel motivatie.” 

“Ik ben volledig afhankelijk van onze vochtbestrijders en zij doen dat super. Dat mag gezegd worden! Ten slotte is ook de samenwerking met Glenn heel aangenaam. Ik zie hem ondertussen echt als een kameraad van mij. Een luxe om zo te kunnen werken!”

Klinkt inderdaad als een heel fijne werkplek! Na een drukke werkdag kom je ’s avonds thuis. Wat doe je daar om te ontspannen? 

Tim: “Ik heb co-ouderschap, dus om de week zijn mijn twee kinderen bij mij thuis. Dan krijgen zij mijn volledige aandacht: helpen met huiswerk, een spelletje spelen, samen een serie kijken … Wanneer zij slapen, begin ik aan mijn administratie. Die weken zitten dus goed vol! Wanneer de kinderen er niet zijn, spendeer ik meer tijd met mijn vriendin. Als het werk erop zit, gaan we samen een stevige wandeling maken. Dat zorgt voor veel rust in ons hoofd. We genieten er ook van om eens een weekendje weg te gaan, maar dat is in coronatijden wat minder evident. En ik wil graag toevoegen dat ik een trouwe supporter ben van Racing Genk. Al mijn collega’s zijn fans van KV Mechelen, dus op dat vlak ben ik het buitenbeetje op de werkvloer.”

Verschil moet er zijn! Als afsluiter blikken we even vooruit. Waar zie je jezelf binnen vijf jaar?

Tim: “Ik wil mijn netwerk nog verder vergroten, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Daarnaast zie ik mezelf binnen vijf jaar nog steeds aan boord bij DryPlan. Nog meer klanten helpen, nog meer vochtproblemen oplossen … Ik heb een fantastische job en heb nooit het gevoel dat ik moet gaan werken. Dat wil ik in de toekomst graag zo houden.”

Jij hebt duidelijk je droomjob gevonden. Bedankt voor dit interview Tim, en voorzichtig op de baan, hè! 

Meer DryPlan-teamleden leren kennen? 

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd DryPlan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij DryPlan

Het DryPlan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

DryPlan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet DryPlan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? DryPlan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? DryPlan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor DryPlan

Als vochtexpert komt DryPlan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van DryPlan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x