Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Dat ventilatie een slimme investering is, wisten wij bij Dry Plan al lang. Maar sinds de coronacrisis is het topic actueler dan ooit. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Verschil tussen ventileren en verluchtenVentileren

Wie zijn woonst verlucht, creëert op korte tijd een krachtige luchtstroom. Je opent een raam, je zet de deur op een ruime kier en enkele seconden later verspreidt de lucht zich door de ruimte. Een deugddoend gevoel, maar na amper twintig minuten is het effect alweer verdwenen. Je woning ventileren, wil zeggen dat de lucht continu ververst wordt. Dag of nacht, winter of zomer: het ventilatiesysteem voert frisse buitenlucht aan, terwijl vervuilde binnenlucht naar buiten geleid wordt.

Waarom ventileren?

In je woning wordt er geleefd. Koken, slapen, douchen, poetsen … Stuk voor stuk dagdagelijkse bezigheden, die onze binnenlucht grondig vervuilen. Een stevig ventilatiesysteem is dé manier bij uitstek om een gezond binnenklimaat te garanderen. Muffe lucht wordt afgevoerd en vocht wordt onverbiddelijk naar de uitgang verwezen. Zo maken condensatie en schimmels geen kans. Bovendien kunnen schadelijke stoffen in de binnenlucht op termijn gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën, astma of irritaties van de luchtwegen. Reden te meer om tijdig te kiezen voor efficiënte ventilatie!

Wist je dat … een ventilatiesysteem plaatsen sinds 2006 verplicht is voor nieuwbouw en grote verbouwingen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Hoe kan Dry Plan je helpen met ventileren?

Kies je voor ventilatiesysteem C? Of biedt ventilatiesysteem D een antwoord op al je ventilatievragen? Geen zorgen, want de krachtpatsers van Dry Plan kennen de kneepjes van het vak. We nemen je woning onder de loep, delen graag onze expertise en matchen je met het geknipte ventilatietoestel. Daarna rollen we de mouwen op voor een veilige en vakkundige installatie. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt houden we je ventilatiesysteem in topconditie, zodat jij steeds geniet van een gezonde luchtcirculatie.

Meer weten over ventilatie? Ventilatie plaatsen?

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x