Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is vandaag een must om de geldende energienormen te halen. Maar één aspect wordt vaak uit het oog verloren: wie grondig isoleert, moet ook voldoende ventileren. Waarom zou je aandacht besteden aan deze wisselwerking? Een woordje uitleg!

De pluspunten van isoleren

Degelijke isolatie brengt een heleboel voordelen met zich mee. Doordat je je woning luchtdicht maakt, geniet je het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur. Op hete zomerdagen blijft het heerlijk fris, terwijl je in de winter de warmte in huis houdt. Maar precies daar schuilt het addertje onder het gras! Mensen spenderen handenvol geld aan isolatie, maar verliezen de ventilatie volledig uit het oog …

Een luchtdichte woonst? De kanttekeningen!

Je woonst ventileren is nochtans noodzakelijk. Net omdat je je ruimtes luchtdicht maakt, kan vochtige lucht geen kant meer op. Het risico? Wanneer deze lucht in je kamers blijft hangen, vergroot de kans op schimmelvorming en vochtproblemen. Bovendien kan je op termijn ook een negatieve impact op je gezondheid ondervinden, zoals hoofdpijn, allergieën en ademhalingsproblemen.

Isolatie en ventilatie: een geslaagde combinatie 

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ investeer je dus best in mechanische ventilatie. Een ventilatiesysteem C voert de vervuilde lucht naar buiten, terwijl verse lucht naar binnen gezogen wordt. Een ventilatietoestel D daarentegen gaat de vervuilde lucht grondig filteren. Het resultaat is steeds hetzelfde: een optimaal klimaat om te wonen en werken. Als surplus is een huis met een lage luchtvochtigheid makkelijker te verwarmen, en dat merk je aan je energiefactuur. Alleen maar voordelen dus!

Zoek je naar het juiste evenwicht tussen isolatie en ventilatie? Dry Plan buigt zich over je woonst, bepaalt de ideale balans en plaatst het geknipte ventilatiesysteem.

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd Dry Plan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij Dry Plan

Het Dry Plan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

Dry Plan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet Dry Plan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? Dry Plan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? Dry Plan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van Dry Plan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x