Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Dat ventilatie een slimme investering is, wisten wij bij DryPlan al lang. Maar sinds de coronacrisis is het topic actueler dan ooit. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Verschil tussen ventileren en verluchtenVentileren

Wie zijn woonst verlucht, creëert op korte tijd een krachtige luchtstroom. Je opent een raam, je zet de deur op een ruime kier en enkele seconden later verspreidt de lucht zich door de ruimte. Een deugddoend gevoel, maar na amper twintig minuten is het effect alweer verdwenen. Je woning ventileren, wil zeggen dat de lucht continu ververst wordt. Dag of nacht, winter of zomer: het ventilatiesysteem voert frisse buitenlucht aan, terwijl vervuilde binnenlucht naar buiten geleid wordt.

Waarom ventileren?

In je woning wordt er geleefd. Koken, slapen, douchen, poetsen … Stuk voor stuk dagdagelijkse bezigheden, die onze binnenlucht grondig vervuilen. Een stevig ventilatiesysteem is dé manier bij uitstek om een gezond binnenklimaat te garanderen. Muffe lucht wordt afgevoerd en vocht wordt onverbiddelijk naar de uitgang verwezen. Zo maken condensatie en schimmels geen kans. Bovendien kunnen schadelijke stoffen in de binnenlucht op termijn gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën, astma of irritaties van de luchtwegen. Reden te meer om tijdig te kiezen voor efficiënte ventilatie!

Wist je dat … een ventilatiesysteem plaatsen sinds 2006 verplicht is voor nieuwbouw en grote verbouwingen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Hoe kan DryPlan je helpen met ventileren?

Kies je voor ventilatiesysteem C? Of biedt ventilatiesysteem D een antwoord op al je ventilatievragen? Geen zorgen, want de krachtpatsers van DryPlan kennen de kneepjes van het vak. We nemen je woning onder de loep, delen graag onze expertise en matchen je met het geknipte ventilatietoestel. Daarna rollen we de mouwen op voor een veilige en vakkundige installatie. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt houden we je ventilatiesysteem in topconditie, zodat jij steeds geniet van een gezonde luchtcirculatie.

Meer weten over ventilatie? Ventilatie plaatsen?

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Sander, vochtadviseur met een neus voor oplossingen

Sander is een vochtadviseur uit de regio Antwerpen met roots in Ekeren. Naast een goede wedstrijd padel kan hij genieten van de zomerzon in zijn tuin tijdens een barbecue. We vroegen aan Sander hoe zijn carrière bij DryPlan is begonnen en wat zijn zotste vochtverhalen zijn.

Lees meer

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd DryPlan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij DryPlan

Het DryPlan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

DryPlan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet DryPlan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? DryPlan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? DryPlan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor DryPlan

Als vochtexpert komt DryPlan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van DryPlan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x