Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Vorig jaar zetten de vochtexperts van Dry Plan zich schrap voor een project van maar liefst 850 m². De locatie? Een ondergrondse parkeergarage in hartje Aalst. We stapten in onze bestelwagens, scanden de pijnpunten en navigeerden rechtstreeks naar een efficiënte en effectieve vochtbestrijding.

Een tank vol vochtoplossingen 

Een project van grote omvang vraagt om een grondige voorbereiding! Twee vakmannen trokken naar Aalst om de parkeergarage onder de loep te nemen, samen met de architecten. De diagnose was duidelijk: insijpelend vocht door de vloer en de wanden. We staken de koppen bijeen om een waterdicht plan van aanpak te bedenken. Bestemming: een piekfijne parkeergarage. Dry Plan was klaar om het gaspedaal in te duwen!

Plankgas naar een droge parkeergarage 

We startten met een stevige vochtinjectie, om het opstijgend vocht in de binnenmuren te bestrijden. De afwerkingslaag werd verwijderd, de injectiegel werd ingespoten. De natte vloer pakten we aan met een doordachte vochtdrainage. We plaatsten maar liefst 14 waterpompen met sensoren, die het vocht continu afvoeren. Een installatie om u tegen te zeggen! Onze taak zat erop, maar nadien werd de parkeergarage opnieuw netjes afgewerkt. Een betonwerker rolde de mouwen op om beton te gieten en te polieren. Een frisse coating zorgde voor de finishing touch.

Een foutloos parcours? Yes please!

Dry Plan had al meerdere parkeergarages op zijn conto geschreven. Toch was deze opdracht met zijn 850 m² ons grootste project tot nu toe qua kelderdichting. Een week lang trokken zes vochtexperts alle registers open voor een doelgerichte vochtbestrijding. Het plan van aanpak werd tot op de kleinste letter gevolgd. Mét succes, want sindsdien wordt het water gecontroleerd buiten gehouden. Van een vochtige parkeergarage is niets meer te merken!

Heb je een project voor ons? Je vochtproblemen laten oplossen? Contacteer ons gerust, want Dry Plan kruipt graag in de driver’s seat!

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd Dry Plan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij Dry Plan

Het Dry Plan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

Dry Plan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet Dry Plan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? Dry Plan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van Dry Plan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x