Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste elke ondernemer voor ongeziene uitdagingen. Dat was voor Glenn Hermans, zaakvoerder van DryPlan, niet anders. Net voor de start van het bouwverlof strikten we hem voor een uitgebreide terugblik, waarin vooral zijn positieve ondertoon opvalt. “De aanvragen blijven binnenstromen en ook in moeilijke tijden blijft ons team met veel passie mee aan de kar trekken. Daar ben ik enorm dankbaar voor.” Lees verder!

Dag Glenn! In maart vorig jaar brak de coronacrisis los. Wat ging er op dat moment door jouw hoofd?

Glenn: “Ik voelde vooral onzekerheid. Niemand had zo’n situatie ooit meegemaakt. Er werden veel doembeelden geschetst en we hadden geen idee wat er op ons af kwam. Bovendien maakte ik me, naast het gezondheidsaspect, ook zorgen om onze grondstoffen. Kunnen we onze materialen blijven aankopen? Zouden de prijzen stijgen? Erg moeilijk om in te schatten!”

Dat kunnen we ons voorstellen … Wat was de impact op DryPlan als onderneming? 

Glenn: “Om eerlijk te zijn, kregen wij veel onduidelijke informatie. We moesten zelf gokken of we mochten verder werken tijdens de lockdown. Deur-aan-deurverkoop werd bijvoorbeeld opgeschort, terwijl onze vochtadviseurs normaal op afspraak gaan bij de klant thuis. Was dit wel toegestaan? Daar kregen we nooit een eenduidig antwoord op. Ook bouwprojecten met grote ploegen werden stilgelegd, maar mijn collega’s werken alleen of per twee. We zaten dus met veel vragen. Uiteindelijk hebben we de deuren enkele weken gesloten, zodat we een plan van aanpak konden uitstippelen.”

We legden alle mogelijke scenario’s op tafel. Wat als één van de collega’s besmet is met het coronavirus? Wat als een teamlid in quarantaine moet? Ik vond het belangrijk om hierop te anticiperen.”

Na verloop van tijd kregen jullie weer groen licht. Hoe ging de heropstartfase in zijn werk?

Glenn: “Ook dat was een hectische periode. We hadden al onze klanten afgezegd, en moesten dus iedereen contacteren om een nieuwe afspraak te maken. Het volledige team kreeg beschermingsmiddelen ter beschikking, zoals alcoholgel en mondmaskers. Aan klanten werd gevraagd om de social distancing te respecteren. Tot nu toe loopt dat vlot. De aanvragen blijven binnenstromen en er is geen enkele besmetting geweest binnen ons team. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”

We zijn nu 1,5 jaar verder: hoe blik je terug op de afgelopen coronaperiode?

Glenn: “Ondanks de chaos kijk ik met een goed gevoel terug. Wij konden ons werk blijven uitvoeren, en zelfs makkelijker dan voordien. Doordat iedereen in zijn kot moest blijven, waren onze klanten overdag veel beter bereikbaar. Bovendien rolden er meer concrete aanvragen binnen.”

“Prospecten die twijfelden over vochtbestrijdingswerken, stelden hun plannen uit om eventuele gezondheidsrisico’s te beperken. De mensen die ons wél contacteerden, waren vastbesloten om hun probleem aan te pakken. Zo hadden we op het einde van het jaar toch een positieve balans.”

Je gaf eerder aan dat je bezorgd was om de beschikbare grondstoffen. Hoe is dat geëvolueerd?

Glenn: “Nu het normale leven stilaan weer op gang komt, merken we dat er effectief een tekort is aan bepaalde materialen. Sommige producten worden duurder, andere zijn momenteel niet leverbaar. Dat zijn zaken waar wij rekening mee moeten houden. Gelukkig hebben we proactief geïnvesteerd in een uitgebreide stock: sensoren, onderdelen voor waterpompen … Zo hebben we voldoende voorraad om meerdere maanden te overbruggen.”

Dat is fijn om te horen. Bracht de coronacrisis ook nieuwe opportuniteiten aan het licht voor DryPlan?

Glenn: “Absoluut! In de toekomst wil ik meer focussen op de zogenaamde ‘coronakelders’. Tijdens de lockdown zat iedereen opgesloten in zijn eigen bubbel en elke vierkante meter woonruimte moest benut worden. Met deze gedachte in het achterhoofd willen veel mensen hun kelder upgraden.”

“Vandaag krijgen we de vraag van klanten om hun kelder om te vormen tot een speelkamer, een home office, een fitnessruimte … Zo wordt een ondergronds verdiep een volwaardige leefruimte en gaat er geen kostbare woonoppervlakte verloren.”

Hoe kan DryPlan hen hierbij helpen?

Glenn: “We gaan onze klanten van A tot Z servicen. Dat start natuurlijk met onze standaardwerken, want we maken de kelder volledig vochtvrij. Maar we doen veel meer dan dat: vloer leggen, elektriciteit leggen, waterleidingen voorzien, kasten plaatsen … Het hele totaalpakket! Indien nodig schakelen we betrouwbare partners in die ons ondersteunen, bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect die het ontwerp voor zijn rekening neemt.”

Klinkt als een veelbelovende piste! Als afsluiter: welke les uit de coronacrisis wil je zeker meenemen naar de toekomst?

Glenn: “Ik onthoud vooral de positiviteit van mijn collega’s. Ook in moeilijke tijden bleef iedereen met veel passie en goesting mee aan de kar trekken. Meer kan je als zaakvoerder niet wensen, hè! Daarom een hele ‘dikke merci’ aan het volledige team.”

Mooie woorden, die de nagel op de kop slaan! Glenn stort zich terug op de laatste to do’s voor zijn welverdiende vakantie, maar één ding is zeker: DryPlan staat sterker dan ooit.

Lees zeker ook het vorige interview met Glenn. Hier praat hij voluit over zijn parcours als ondernemer en deelt hij enkele belangrijke lessen.

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd DryPlan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij DryPlan

Het DryPlan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

DryPlan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet DryPlan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? DryPlan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? DryPlan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor DryPlan

Als vochtexpert komt DryPlan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van DryPlan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x