Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Maak kennis met Glenn Hermans: zaakvoerder van DryPlan en overtuigd ondernemer. Al twaalf jaar leidt hij het reilen en zeilen van zijn bedrijf in goede banen. Tussen enkele meetings door konden we hem strikken voor een interview over zijn drijfveren, de belangrijkste ondernemerslessen en de toekomst van DryPlan. 

Dag Glenn! We trappen af met een throwback naar de begindagen van DryPlan. Waarom heb je je eigen bedrijf opgericht?

Glenn: “Ik heb jarenlang als expert bij andere vochtbestrijdingsbedrijven gewerkt. Daar zag ik dat de organisatie vaak nogal stroef verliep. Uiteraard is een bedrijf leiden geen makkelijke opgave, want je moet mensen aansturen op verschillende niveaus: arbeiders, marketing, sales … Ik vond dat de aanpak anders, beter en efficiënter kon. Dat was mijn motivatie om zelf een onderneming te starten.”

Ondertussen is DryPlan uitgegroeid tot een stevig elfkoppig team. Hoe heb je die evolutie zelf ervaren?

Glenn: “Het was zeker een boeiend parcours, maar niet altijd evident. Samenwerken met mensen die ik zelf betaalde, was voor mij helemaal nieuw. Het voelde veel persoonlijker en emotioneler aan. Ondertussen heb ik een hele leerschool doorlopen. Ik ben alleen gestart en twaalf jaar later leid ik een bedrijf, dat bijna autonoom kan draaien zonder mij. Dat geeft me een gerust gevoel.”

“Het was een uitdaging om de juiste mensen te vinden en we moesten regelmatig bijsturen. Maar vandaag ben ik omringd door een straf team. Daar ben ik fier op.”

Een mooi traject! Hoe ziet een typische dag als zaakvoerder van DryPlan eruit?

Glenn: “Ik ben een vroege vogel en vanaf 6.00 uur ben ik stand-by voor de technisch ploegen. Roberto leidt de technische dienst op een fantastische manier dus ik hoef zelden bij te springen, maar ik sta paraat indien nodig. Mijn voormiddag bestaat vooral uit organisatorische check-ups. Wat doen de collega’s? Hoe verlopen onze projecten? Zijn er administratieve to do’s? In de namiddag probeer ik vooral in contact te staan met mijn werknemers. Een bezoek, een telefoontje, een Whatsappberichtje … Mijn mensen werken minstens 80 % van de tijd op locatie, dus ik vind het belangrijk dat ze zich toch betrokken voelen bij het bedrijf. Daarnaast zoek ik actief naar interessante opportuniteiten. Nieuw personeel aanwerven, toekomstige businesslijnen bekijken, leveranciers ontmoeten … Mijn werkdag eindigt meestal rond 20.00 uur ongeveer.”

Dat klinkt als een goedgevulde dag. Wat doe je om te ontspannen in je vrije tijd? 

Glenn: "Om te ontstressen, ga ik regelmatig schieten. Ik heb een licentie op zak en ben aangesloten bij een schietclub. In die betonnen bunker ben ik zo gefocust op dat ronde kaartje, dat ik even volledig van de wereld ben. Daarna zijn al mijn zorgen vergeten. Verder heb ik ook enkele kleinere ‘merken’ waar ik me graag op toeleg, zoals ‘Boer zonder land’. Ik probeer systemen te ontwerpen zodat mensen genieten van verse groenten, zonder te werken in de tuin. Het is super om met die stadslandbouw bezig te zijn. En natuurlijk ga ik vaak wandelen met mijn hond in de natuur, al klinkt dat wat minder spectaculair. Ik werk hard en veel uren op een dag maar ik zorg wel voor genoeg rustmomenten, zodat ik fris aan mijn onderneming kan werken.”

Het ondernemerschap loopt niet altijd over rozen. Wat was voor jou persoonlijk de grootste uitdaging? 

Glenn: “Je medewerkers zijn het hart van elke organisatie, maar daar ligt ook de grootste uitdaging. Ik vond het people management niet evident, hoewel dat een essentieel aspect is van ieder bedrijf. Als zaakvoerder heb je een voorbeeldfunctie. Je mag nooit een slechte dag hebben, je moet je teamleden blijven inspireren … Ik heb enkele mentoren gezocht die mij hierin konden ondersteunen. Ze begrijpen mijn standpunt, luisteren naar mijn vragen en geven praktisch advies. Dat is enorm verreikend!”

DryPlan heeft ongetwijfeld veel concurrentie. Hoe maken jullie het verschil voor jullie klanten?

Glenn: “Als vochtexpert denken we steeds twee stappen vooruit. We zullen de vochtbestrijdingswerken enkel uitvoeren als we er ook effectief in geloven.”

“De kortste weg naar succes? Daar passen we voor. De klant moet binnen tien jaar nog steeds tevreden zijn, en dat kan enkel met een langetermijnoplossing.”

“Bovendien nemen we ruim de tijd om te vragen of de samenwerking goed verlopen is. Onze vele positieve referenties zijn dan ook één van onze grootste sterktes. Daarnaast doen we meer dan louter vochtbestrijding, want we kunnen ook de volledige renovatie in handen nemen. Stopcontacten plaatsen, radiatoren verhangen, vloeren leggen … Zo hebben we al enkele kelders heringericht tot mancave, cinemazaal of zelfs fitnessruimte. Hele leuke projecten!”

Je bent ondertussen al twaalf jaar bezig. Wat drijft jou nog elke dag als ondernemer?

Glenn: “Ik ben elke dag gelukkig. De vrijheid om zelf te ondernemen en je eigen accenten te leggen in je bedrijf vind ik geweldig. Ik zeg dikwijls dat iedereen zelfstandig zou moeten worden. Je neemt je leven zelf in handen: waar je werkt, wanneer je werkt, waarin je investeert … Ik klop ongetwijfeld meer uren dan vroeger, maar mijn dagen zijn heel gevarieerd. Tussendoor ga ik even schieten of plan ik een lunch met een mentor en dat kan allemaal. Dat geeft me energie!”

Fijn om te horen! Hoe zie jij de toekomst voor DryPlan? Hebben jullie groeiambities?

Glenn: “Momenteel zijn we druk bezig om heel Vlaanderen te servicen. Daarom willen we extra medewerkers inzetten in Limburg, Oost- en West-Vlaanderen. In 2021 mikken we op de Waalse markt. Maar DryPlan is niet mijn enige project, eerder een radar in een groter geheel. Er zijn ook Green Plan (onze groendaken), Boer zonder land en tal van andere ideeën die ik nog wil opstarten. Mijn ambitie? Een tof geheel creëren, waarin alles mooi op elkaar aansluit.”

“Vandaag heeft de klant vochtproblemen, morgen wil hij laten isoleren en overmorgen laat hij zonnepanelen leggen. Op lange termijn wil ik het volledige plaatje aanbieden, maar steeds met dezelfde persoonlijke benadering en kwaliteit.”

Wij duimen alvast mee. Om af te sluiten: wat is jouw levensmotto?

Glenn: “Durven doen, dat is mijn ding. Veel mensen laten zich tegenhouden, omdat ze bang zijn. Ik ben nog altijd blij dat ik in 2009 mijn angst om te ondernemen opzij heb gezet. Na de bankencrisis brak er op economisch vlak een moeilijke tijd aan. Ik werd vaak uitgelachen toen ik zei dat ik zelfstandig wou worden. “Waarom zou je in deze periode je job opzeggen?”, vroegen ze me. Ik heb niet geluisterd, de stap toch gezet en tot nu toe draait mijn zaak goed. Het is zo belangrijk om je dromen na te jagen. Sinds ik ondernemer ben, voel ik me elke dag gelukkig in mijn job, en dat is voor mij onbetaalbaar.”

Een inspirerende gedachte! Bedankt voor dit interview Glenn, en veel succes met alles wat je onderneemt.

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Sander, vochtadviseur met een neus voor oplossingen

Sander is een vochtadviseur uit de regio Antwerpen met roots in Ekeren. Naast een goede wedstrijd padel kan hij genieten van de zomerzon in zijn tuin tijdens een barbecue. We vroegen aan Sander hoe zijn carrière bij DryPlan is begonnen en wat zijn zotste vochtverhalen zijn.

Lees meer

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd DryPlan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij DryPlan

Het DryPlan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

DryPlan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet DryPlan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? DryPlan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? DryPlan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor DryPlan

Als vochtexpert komt DryPlan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x