Hoe kan ik mijn vochtige kelder weer droog maken?

Je vochtige kelder weer droog maken, laat je over aan een ervaren vochtexpert zoals Dry Plan. We starten daarbij steeds met de zoektocht naar de oorzaak van het vocht in de kelder. Met een grondige, professionele vochtdiagnose bieden we uitsluitsel over de boosdoener en stellen we een plan van aanpak voor. Hieronder stellen we je mogelijke oplossingen voor, in volgorde van de ernst van het vochtprobleem en de omvang en impact van de behandeling.

De eerste signalen van een vochtige kelder behandelen met ventilatie

Wanneer de tekenen van vocht in de kelder beperkt zijn, opteren we voor de plaatsing van een ventilatiesysteem C. Dit toestel meet constant de luchtvochtigheid en schakelt de ventilatie automatisch in wanneer de luchtvochtigheid toeneemt. Dit is de minst invasieve en meest budgetvriendelijke oplossing bij de eerste signalen van een vochtige kelder.

Kelderdrainage zet vocht voorgoed buitenspel

Wanneer het volume van vochtinfiltratie groot is, kiezen we voor kelderdrainage en kelderdichting. Een kelderdrainage is simpelweg het oppompen en wegleiden van het vocht in de kelder. Eerst bepalen we waar het vocht zich net ophoopt: in de muren, in de vloer, of tussen beide in?

  • Wanddrainage: Treffen we vocht aan in je keldermuren, dan starten we met een wanddrainage. We bekleden de muren met een waterdicht noppenmembraan. Insijpelend of opstijgend vocht loopt zo via de kanaaltjes van de waterafstotende laag naar beneden. Het water komt dan onderaan de muur terecht, en daarom combineren we een wanddrainage steeds met vloer- of randdrainage. Zo kan het water via een gootje of vloermembraan verder weggeleid worden naar een verzamelput, waar het in de riolering wordt gepompt.
  • Vloerdrainage: Vocht dat infiltreert in de keldervloer pakken we aan met vloerdrainage. We bedekken de vloer met aangepaste waterafstotende lagen, die het vocht dat opstijgt meteen wegleiden via kanaaltjes naar een verzamelput. Deze put voorzien we van een pomp met sensoren, die het water regelmatig in de riolering loost. Boven op de waterafstotende lagen brengen we een nieuwe betonvloer aan. Je vochtige kelder is verholpen, en jij maakt opnieuw zorgeloos gebruik van je kelderruimte!
  • Randdrainage: Wanneer vocht via de kimnaad - de naad tussen vloer en muur - de weg naar binnen vindt, zetten we in op randdrainage. We metsen een gootje uit waterdicht cement onderaan de vloer tegen de kimnaad. Het water komt nu in de goot terecht en vloeit naar een verzamelput. Daar wordt het via een pomp naar een afvoerkanaal, zoals het riool, geloosd.

Je vochtige kelder weer droog maken start met gericht, eerlijk advies. Dry Plan biedt een duurzame en effectieve oplossing op maat van elke vochtige kelder.


Hoe kan ik mijn vochtige kelder weer droog maken?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x