Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Ongetwijfeld een doorn in het oog! Gelukkig betekent dit niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. Opstijgend vocht is een veelvoorkomend probleem, dat verholpen wordt met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vochtWanneer je kampt met opstijgend vocht, trekken de bakstenen in de muur het grondwater omhoog door hun capillaire werking. Dit wijst erop dat de waterkering afwezig is of onvoldoende werkt. Als resultaat ontstaan er allerlei problemen binnenshuis: vochtplekken verschijnen aan de oppervlakte, behangpapier komt los, verfwerk schilfert, zouten zetten zich af … De afwerkingslaag herstellen? Een nieuw likje verf? Dat zijn slechts tijdelijke pleisters op de wonde.

Je vochtplekken verwijderen

Opstijgend vocht vraagt om een direct en doeltreffend antwoord. Geen halve oplossingen, wel effectieve maatregelen op lange termijn. Daarom is het injecteren van je muren the way to go! We behandelen je wanden nauwgezet met een vochtwerende injectiegel. Dit product voorkomt dat opstijgend vocht je woning in de toekomst binnendringt. Eenvoudig, maar 100 % futureproof!

Vochtige muren injecteren in 4 stappen

Stap 1 | Voorbereiden

We handelen steeds met veel respect voor jouw woonst. Daarom is het afdekken van de vloer met karton een must! Daarna verwijderen we de afwerkingslaag van de aangetaste muur, precies tot op de afgesproken hoogte. Het puin wordt netjes opgeruimd door onze werkmannen.

Stap 2 | Muur injecteren

Up next? Onderaan de muur boren we gaten met een diameter van 10 à 14 millimeter. Dit doen we om de 10 centimeter. Vervolgens gaan we je muur injecteren met het topproduct Rewahgel inject A+++. Deze gel verspreidt zich gedurende 3 à 4 weken in je muur en vormt een duurzame, horizontale vochtbarrière, net boven de vloer. Zo zetten we opstijgend vocht volledig buitenspel.

Stap 3 | Beschermen

DryPlan laat niets aan het toeval over. We halen alles uit de kast om niet enkel opstijgend vocht, maar ook hygroscopische zouten tegen te gaan. Die worden vaak, samen met het grondwater, naar boven getrokken en afgezet. Het gevolg? Pleister- en verfwerk komen opnieuw los. Dit scenario vermijden we door een zoutwerend membraan te plaatsen, dat je afwerkingslaag in zijn mooiste staat houdt.

Stap 4 | Afwerken

Wanneer het membraan geplaatst is, rollen we de mouwen op om je muur te bezetten. Reken op ongeveer 10 tot 12 weken droogtijd, voordat je hem kan schilderen of behangen. We raden aan om je ruimte tijdens deze periode continu te ventileren. Op koude momenten zorg je best voor een minimum aan verwarming. Door de droogtijd keurig af te wachten, ben je zeker van een piekfijn, vochtvrij eindresultaat!          

TIP | Hou je factuur na de werken nog even bij de hand. In sommige gemeentes krijg je namelijk subsidies voor vochtbehandelingen. Check dus zeker of dit voor jouw woonplaats van toepassing is. Wij vullen graag de nodige formulieren in, zodat jij je aanvraag kan indienen.

Muren injecteren

Professionals gezocht om je muren te injecteren tegen vocht?

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Sander, vochtadviseur met een neus voor oplossingen

Sander is een vochtadviseur uit de regio Antwerpen met roots in Ekeren. Naast een goede wedstrijd padel kan hij genieten van de zomerzon in zijn tuin tijdens een barbecue. We vroegen aan Sander hoe zijn carrière bij DryPlan is begonnen en wat zijn zotste vochtverhalen zijn.

Lees meer

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd DryPlan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij DryPlan

Het DryPlan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

DryPlan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet DryPlan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? DryPlan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? DryPlan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor DryPlan

Als vochtexpert komt DryPlan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van DryPlan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x