Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Dat we thuis zijn in vochtbestrijding hoeven we je al lang niet meer te vertellen. Met zoveel expertise op zak, was het Dry Plan-team klaar voor een nieuwe uitdaging. Daarom zetten we onze schouders nu ook onder renovatieprojecten. Zaakvoerder Glenn Hermans neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Sloopwerken als startpunt

Ingezakte plafonds, enkele beglazing, binnenstromend water, levensgevaarlijke elektriciteitsinstallaties … Deze rijwoning uit de jaren ’30 was dringend aan een renovatie toe. We screenden de situatie en brachten alle pijnpunten in kaart. Conclusie? De structuur was in zo’n slechte staat, dat we besloten om het geheel te slopen. Enkel de voorgevel en de scheidingsmuren bleven behouden. Daarna rolden we een ambitieus plan van aanpak uit.  

“Door onze jarenlange ervaring in de bouwsector hadden we al snel een goed beeld van de nodige werken. We bereidden de renovatie grondig voor, zodat we niet voor onaangename verrassingen kwamen te staan.” 

Renovatie op rolletjes

We startten met het aanleggen van nieuwe riolering, die bedekt werd met een stevige laag funderingsbeton. De wanden die we in stand hielden, injecteerden we vakkundig tegen opstijgend vocht. Op andere plaatsen trokken we nieuwe muren op. Vervolgens legden we zowel elektriciteits- als waterleidingen. Qua isolatie kozen we voor een combinatie van gespoten PUR-isolatie en driedubbel glas. Zo beantwoordt de woonst naadloos aan de meest recente isolatienormen.

“We dragen kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom wordt elke stap uitgevoerd met scherp oog voor detail.”  

Afwerking met duurzame accenten 

We zijn al flink gevorderd, maar er is nog heel wat werk aan de winkel. Up next? Vloerverwarming en chape leggen. Daarna worden de muren en plafonds zorgvuldig bepleisterd. Van zodra de plakwerken erop zitten, starten we met de afwerking. De keuken, badkamer en vloeren krijgen een grondige make-over. De laatste stap is om het plat dak te voorzien van een Green Plan-groendak, zonne- en solarpanelen. Een ecologische touch voor de nieuwe woonst!

“Eind oktober willen we de renovatie afronden, al zijn we natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid van bepaalde materialen. We delen zeker enkele foto’s van het eindresultaat, dus stay tuned!”

Jouw renovatieproject toevertrouwen aan de professionals van Dry Plan?

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd DryPlan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij DryPlan

Het DryPlan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

DryPlan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet DryPlan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? DryPlan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? DryPlan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor DryPlan

Als vochtexpert komt DryPlan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van DryPlan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x