Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Collega Hans Van Gaeveren is van veel markten thuis. Fotograaf, vochtexpert, verhuurder van vakantiewoningen … Een verrassende mix! Vanwaar komen zijn passies? Hoe slaagt hij erin om ze te combineren? Op een bewolkte donderdagochtend maken we verbinding met de Costa del Sol, en laten we hem zelf aan het woord. 

Buenos días, Hans! Een diploma als fotograaf, maar aan de slag als vochtexpert: dat is ongetwijfeld een boeiend verhaal. Kan je jouw traject kort schetsen?

Hans: “Ik ben afgestudeerd aan de hogere kunstacademie in Gent als fotograaf en cineast. Meteen na mijn opleiding heb ik een multimediazaak overgenomen, die ik uitgebouwd heb van één personeelslid, naar zes teamleden. Dat werk heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Maar negen jaar geleden zag ik dat de multimedia snel begon te veranderen. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging en besloot mijn leven een compleet andere wending te geven. Daarom verkocht ik mijn onderneming en begon ik te investeren in vastgoed, met het plan om later te verhuren.”

Een stevige switch! Vanwaar kwam je interesse in vastgoed?

Hans: “Mijn ouders waren allebei zelfstandigen. Ze hebben hun geld altijd slim geïnvesteerd in vastgoed en dat voorbeeld heeft mij geïnspireerd om hetzelfde pad in te slagen. De beslissing was niet altijd zonder risico’s, maar tot nu toe is alles goed uitgedraaid. Vandaag verhuur ik appartementen en studentenkamers in Gent, en twee vakantievilla’s in de Provence. Bovendien heb ik ook een strandvilla en een appartement aan de Costa del Sol in de steigers staan.”

Hoe ben je dan uiteindelijk in de wereld van de vochtbestrijding terechtgekomen?

Hans: “Ik heb de bouw van mijn vakantievilla’s in Frankrijk zelf gecoördineerd. De eerste maanden nam dat natuurlijk erg veel tijd in beslag. Van zodra de woningen klaar waren, had ik meer ademruimte en begon ik te solliciteren. Ik spotte al snel een vacature voor vochtexpert in de krant.”

“Vochtbestrijding sprak mij onmiddellijk aan, want door mijn vastgoedprojecten had ik al wat ervaring met vochtproblemen. Ik besloot het topic verder te bestuderen, volgde talloze seminaries en schaafde mijn kennis grondig bij.”

“Het klikte meteen met de firma en ik ging daar aan de slag. Op de werkvloer heb ik Glenn en Roberto ontmoet. Twee toffe mensen!”

En enkele jaren later besloot je om voor hen te gaan werken …

Hans: “Klopt! De wereld van de vochtbestrijding is klein en ik hoorde dat Glenn zijn eigen bedrijf had opgestart. Het idee om opnieuw met hen samen te werken, interesseerde me meteen. Zo gezegd, zo gedaan, want ondertussen ben ik al twee jaar parttime in dienst bij DryPlan.”

Inderdaad, want je combineert je job als vochtexpert met je vastgoedprojecten. Hoe vind je het juiste evenwicht? 

Hans: “Bij DryPlan heb ik mijn vaste klanten, over wie ik me ontferm als ik in België ben. Wanneer ik voor enkele weken naar Frankrijk of Spanje vertrek, geeft Glenn mijn opdrachten door aan andere collega’s. Zo kan ik zelf bepalen wanneer ik werk, en dat lukt perfect.”

“Ik vind het heerlijk om beide jobs te combineren, want ik ben een bezige bij. Mails sturen, informatie opzoeken, papieren in orde brengen ... Ik ben altijd druk in de weer en ga bijna nooit voor 02.00 uur ’s nachts slapen.”

Wat vind je het leukste aan je job bij DryPlan?

Hans: “De sfeer binnen het bedrijf is heel aangenaam. Als zelfstandig adviseur ben ik actief in Oost- en West-Vlaanderen, dus niet bepaald naast de deur van het kantoor in Mechelen. Daardoor verloopt het contact vooral telefonisch of via mail. Toch zijn alle gesprekken erg gemoedelijk, ondanks de afstand. Glenn en Roberto zijn niet zomaar collega’s, maar goede vrienden. Dat maakt het werken heel fijn.”

Wat doe je na een werkdag of in het weekend om te ontspannen? 

Hans: “Ik probeer me te ontspannen in mijn werk. Zowel in Spanje, als in de Provence leven de mensen op een compleet ander tempo. We vergaderen op een zonnig terras met een glaasje wijn erbij … Helemaal anders dan de dagelijkse stress in België.”

Dat klinkt fantastisch! Om af te sluiten, blikken we even vooruit. Hoe zie jij de toekomst voor DryPlan?

Hans: “Ik zie duidelijk dat alles bij DryPlan vlotjes loopt. Onze arbeiders zijn stuk voor stuk vakmensen die hun job zeer professioneel uitvoeren. Als ik een opdracht doorgeef, zijn er nauwelijks vragen of problemen achteraf. Roberto weet perfect wat hij moet doen en coördineert de werken uitstekend. Maar ook de andere vochtadviseurs doen hun job heel goed, en dat mag zeker gezegd worden.”

“De grootste sterkte van Glenn? Hij staat met beide voeten op de grond, stelt realistische doelen en houdt het bedrijf financieel gezond. Als we op deze manier verder evolueren, ziet de toekomst voor DryPlan er positief uit!”

Terwijl Hans zich weer op zijn renovatie richt, dromen wij nog even weg bij warmere oorden. Bedankt voor dit interview en nog veel succes met al je projecten! 

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Sander, vochtadviseur met een neus voor oplossingen

Sander is een vochtadviseur uit de regio Antwerpen met roots in Ekeren. Naast een goede wedstrijd padel kan hij genieten van de zomerzon in zijn tuin tijdens een barbecue. We vroegen aan Sander hoe zijn carrière bij DryPlan is begonnen en wat zijn zotste vochtverhalen zijn.

Lees meer

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd DryPlan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij DryPlan

Het DryPlan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

DryPlan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet DryPlan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? DryPlan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? DryPlan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor DryPlan

Als vochtexpert komt DryPlan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van DryPlan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x