5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Vocht en vervuilde lucht worden afgevoerd, verse lucht wordt voortdurend naar binnen gesluisd. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Lees verder en ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Ventilatie voor je kelder

Je kelder is een gevoelige plaats voor vochtproblemen. De luchtvochtigheid ligt hoog en bevat veel waterdamp: een ideale voedingsbodem voor schimmels. Eenvoudigweg een raam openen, is doorgaans geen optie. Wil je toch een gezond binnenklimaat creëren? Wij tackelen je vochtproblemen proactief en plaatsen een ventilatiesysteem C in je kelder, dat de binnenlucht mechanisch afvoert. De bijhorende ventilatieroosters worden in de deur of op de wand gemonteerd. Zij zuigen verse lucht naar binnen.

Ventilatie voor je zolder

Veel zolders zijn stevig geïsoleerd. Een slimme ingreep tegen warmteverlies, maar minder goed voor de natuurlijke ventilatie. Het gevolg? Op hete zomerdagen schieten de temperaturen de hoogte in. De combinatie met vocht kan je dakdek en dakspanen vervormen. Tijdens de winter stijgt warme lucht via het plafond naar de zolder. In deze koele ruimte zal de vochtige lucht condenseren en overtollig water creëren. Met een ventilatiesysteem C zorgen we voor een optimale luchtstroom en houden we je zolder in topconditie.

Ventilatie zolder

Ventilatie voor je badkamer

Een verkwikkende douche, een ontspannend bad … De badkamer is dé vochtige ruimte bij uitstek in je woonst, want er wordt veel waterdamp geproduceerd. Die kan vervolgens condenseren tegen wanden, ramen en het plafond. Hoe kan je schimmels en muffe geurtjes vermijden? Badkamerventilatie biedt een effectief antwoord! De vakmannen van Dry Plan komen ter plaatse, buigen zich over de vochtproblemen en selecteren het juiste systeem voor jouw badkamerventilatie.

Ventilatie voor je slaapkamer

Maar ventilatie beperkt zich niet tot vochtige ruimtes, integendeel. Ook in je andere leefruimtes is het plaatsen van ventilatie een aanrader! Denk bijvoorbeeld aan je slaapkamer: die kan ongetwijfeld wat frisse lucht gebruiken na een nachtje slaap. Door je slaapkamer te ventileren, wordt de lucht continu gezuiverd, ook ’s nachts. Dit verhindert heel wat gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, hoestbuien of allergieën.

Ventilatie slaapkamer

Ventilatie voor je woonkamer 

Je living is het hart van je woonst, waar je veel tijd doorbrengt. Boeken lezen, spelletjes spelen, televisie kijken … Een optimaal binnenklimaat is hier dus essentieel! Ventilatie vermijdt vochtophoping en vult je leefruimte met propere lucht. Liever geen gigantisch ventilatietoestel vlak naast je zetel? Geen zorgen, want Dry Plan installeert een ventilatiesysteem D, dat uitblinkt in zijn compacte en stijlvolle design.

Ventilatie woonkamer

Benieuwd hoe we dat ventilatietoestel effectief installeren? In dit filmpje stellen wij onze werkwijze aan je voor.


Ventilatie in je badkamer plaatsen? Je woning uitrusten met mechanische ventilatie? De ventilatiespecialisten van Dry Plan laten letterlijk een frisse wind door je woonst waaien.

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd Dry Plan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij Dry Plan

Het Dry Plan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

Dry Plan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet Dry Plan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? Dry Plan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? Dry Plan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij DryPlan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van Dry Plan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x