Van start-up naar scale-up: vochtadviseur John blikt terug

Als je 7 jaar in dienst bent, ken je jouw bedrijf door en door. Dat is niet anders voor John Buys, vochtadviseur bij Dry Plan. Op een vroege vrijdagochtend, net voor zijn eerste klantenbezoek, konden we hem strikken voor een terugblik op de succesvolle samenwerking. Maak kennis met John!

Dag John! Je bent vochtadviseur bij Dry Plan. Wat houdt jouw job precies in?

John: “Dry Plan krijgt allerlei aanvragen binnen voor vochtbestrijding: een natte kelder, opstijgend vocht in de muren, schimmelvorming … Het is aan mij om de mensen op te bellen en een afspraak te maken. Tijdens het plaatsbezoek buig ik me over hun vochtproblemen en schuif ik een oplossing naar voren. Komen we tot een overeenkomst? Dan geef ik de opdracht door aan mijn collega’s Roberto en Amy, die de organisatie en administratie van de werken voor hun rekening nemen.”

Ben je altijd al actief geweest in vochtbestrijding?

John: “Helemaal niet, mijn carrièreparcours is vrij gevarieerd! Ik ben eigenlijk kinesitherapeut van opleiding en heb ooit nog 2 praktijken onder mijn vleugels gehad. Toen een internationale uitdaging mijn pad kruiste, ben ik een andere weg ingeslagen. Ik ging aan de slag bij een buitenlands bedrijf met een goed georganiseerde salesafdeling. Ik volgde verschillende opleidingen en het verkoopaspect beviel me enorm! Eenmaal terug in België oefende ik kaderfuncties uit in bedrijven, gespecialiseerd in direct sales.”

Dat klinkt inderdaad als een boeiende rit! Hoe ben je uiteindelijk bij Dry Plan beland?

John: “Ik werkte al enkele jaren als freelance salesadviseur, omdat ik de vrijheid wou hebben om mijn werk zelf te plannen. Toen ik een nieuw project zocht, botste ik online toevallig op de naam van Glenn. Ik belde hem op en de klik was er meteen. In 2014 ben ik gestart bij Dry Plan en die samenwerking loopt nog steeds heel goed.”

Je bent als werknemer het langst aan boord. Dan heb je het bedrijf ongetwijfeld enorm zien evolueren? 

John: “Dry Plan heeft zijn ups en downs gehad, net zoals elke jonge start-up. Als kleine speler hadden we de mindset: “We proberen onze omzet te halen, daarna zien we wel.” Doorheen de jaren hebben we essentiële stappen gezet om onze werking te verbeteren. Zo zijn we uitgegroeid tot een organisatorisch en administratief sterk bedrijf.”

“Anno 2021 durf ik te zeggen dat we stilaan een vaste waarde in de sector zijn. We delen objectief advies, zetten kwalitatief werk neer en vragen een eerlijke prijs. Onze sterke naservice, die fantastisch opgepikt wordt door Roberto, maakt het plaatje compleet.”

Zeven jaar in dienst, dat brengt veel mooie momenten met zich mee. Met welk gevoel blik jij terug?

John: “Dry Plan is het succesverhaal van een gedreven team. Samen hebben we de zaak laten evolueren tot een onderneming waar je echt fier op kan zijn. Dat vind ik enorm belangrijk! Wanneer ik mijn verhaal vertel aan de klanten, ben ik 100 % zeker dat de opvolging goed zit. Van de vochtbestrijdingswerken tot de papiermolen: alles wordt piekfijn uitgevoerd. Je kan echt vertrouwen op onze service en dat vind ik persoonlijke de grootste waarde van Dry Plan.”

Je bent duidelijk enorm fier op het bedrijf. Hoe onderscheidt Dry Plan zich van de concurrentie? 

John: “Dat doen we met onze no-nonsense aanpak. Ik merk dat sommige concurrenten de markt eerder agressief benaderen, en dat past niet in de Dry Plan-filosofie. Tijdens een klantenbezoek ben ik steeds rechtdoorzee, maar ik zal de mensen nooit iets opdringen. Mijn missie is om hen verder te helpen met oprecht advies.”

“Het hele team draagt positieve klantenrelaties hoog in het vaandel. En dat werpt zijn vruchten af, want de mond-aan-mondreclame doet zijn werk.”

Fijn om te horen! Waarom werk je zelf zo graag bij Dry Plan?

John: “Ik hou niet van te strakke deadlines of doelstellingen, daarom heb ik de kaderfuncties bewust achter mij gelaten. Als freelancer is er niemand die mij bepaalde targets oplegt. Er is veel vertrouwen tussen Glenn en mij, waardoor we mijn doelen in samenspraak formuleren. Die vrijheid is fantastisch!”

Na een lange werkdag kom je ’s avonds thuis … Wat doe je om te ontspannen?

John: “Vroeger sportte ik veel, maar door een blessure stond dat lange tijd op een lager pitje. Recent ben ik opnieuw begonnen met lopen, maar nog geen lange afstanden. Ik doe mijn best om langzaam op te bouwen en niets te forceren.”

Dat klinkt als een strak plan! We hebben uitgebreid teruggeblikt, maar kijken als afsluiter even vooruit. Hoe zie jij de toekomst voor Dry Plan?

John: “Volgens mij zijn we binnen enkele jaren stevig verankerd in de markt van de vochtbestrijding. We willen blijven groeien, maar zonder aan service of kwaliteit in te boeten. Als we onze plannen kunnen realiseren zoals voorzien, zal Dry Plan zeker doorgroeien tot een belangrijke speler. De basis is alvast aanwezig!”

Bedankt voor het interview, John! Wij duimen mee dat je al je professionele én sportieve ambities mag verwezenlijken.

Meer Dry Plan-teamleden leren kennen? 

Van start-up naar scale-up: vochtadviseur John blikt terug

Het dauwpunt als verklikker: de ideale luchtvochtigheid in huis

Het dauwpunt is een verklikker van de luchtvochtigheidsgraad. Regelmatig last van condensatie in huis? Het dauwpunt wijst op een mogelijk vochtprobleem.

Lees meer

Nieuw in ons aanbod: AEROTUBE-ventilatiesysteem

Dry Plan volgt de laatste innovaties in vochtbestrijding en ventilatie op de voet. Daarom werd ons ventilatieaanbod uitgebreid met een gloednieuw model, namelijk het AEROTUBE-systeem. Een introductie!

Lees meer

Terug naar een oude liefde: vochtadviseur Mike aan het woord

Bij Dry Plan keert Mike Kenis terug naar een oude liefde, de waterdichting. In dit interview lees je hoe hij zijn eerste weken als vochtadviseur ervaarde.

Lees meer

Carrièreswitch met glans: het verhaal van vochtadviseur Kris

Vochtadviseur Kris Wouters had geen ervaring in de vochtbestrijdingssector, maar werkte zich snel in na een gedreven opleiding. In dit interview blikken we terug op zijn geslaagde carrièreswitch.

Lees meer

Nieuwe vochtadviseur aan boord: meet & greet Ghislain

Gedreven, stipt en correct: dat is kersvers teamlid Ghislain Lavens ten voeten uit. Hoe zijn zijn eerste weken bij Dry Plan verlopen? In dit interview polsen we naar zijn indrukken.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd Dry Plan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij Dry Plan

Het Dry Plan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

Dry Plan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet Dry Plan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? Dry Plan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

Administratieve kennis en grote dromen: maak kennis met Amy

Expertise, enthousiasme en een klantgerichte mindset: dat is Amy Gille in een notendop. Al een jaar lang ontfermt zij zich over de administratie bij Dry Plan. Tijd voor een uitgebreide babbel over haar job, dromen en drijfveren.

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? Dry Plan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij Dry Plan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van Dry Plan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x