Nieuwe vochtadviseur aan boord: meet & greet Ghislain

Sinds april gaat Ghislain Lavens voor Dry Plan de baan op als kersvers vochtadviseur. Een rol die hem bijzonder goed bevalt! We zijn dan ook heel benieuwd naar zijn eerste indrukken én zijn interesses naast de werkvloer. We strikten hem voor een boeiend gesprek. Lees even mee!

Dag Ghislain! Kan je ons wat meer vertellen over je job bij Dry Plan?

“Zeker! Als vochtadviseur ga ik langs bij mensen die een specifiek probleem hebben rond vocht of ventilatie in huis. Het is mijn taak om hen correct te adviseren en een oplossing aan te reiken.”

De vochtbestrijdingssector is nieuw voor jou, toch?

“Dat klopt. Ik ben sinds jaar en dag actief in de bouw- en afwerkingssector. Zo heb ik lange tijd mijn eigen bedrijf gehad, dat steen- en marmertapijt plaatste. Later ging ik aan de slag als filiaalverantwoordelijke bij Technicel: een job waarin ik technisch advies gaf aan vloerders en bouwfirma’s. Maar ruwbouw en vochtbestrijding zijn natuurlijk nauw met elkaar verweven. Met deze nieuwe uitdaging is mijn professionele plaatje compleet.”

Hoe ben je uiteindelijk bij Dry Plan beland?

“Tim Van Loon en ik hebben jarenlang samengewerkt bij Technicel en dat klikte meteen. Sinds zijn overstap zag ik regelmatig interessante Facebookposts over Dry Plan verschijnen. Ik voelde me sterk aangesproken door hun aanpak, waarbij ze vochtproblemen doeltreffend oplossen. Ik polste bij Tim naar de jobmogelijkheden en niet veel later mocht ik het team vervoegen.”

En intussen draai je al enkele weken mee in het team … Hoe is je opstart verlopen?

“Een nieuwe job is altijd een beetje zoeken natuurlijk. Gelukkig kan ik rekenen op warme ondersteuning van het team. Ik probeer me zo goed mogelijk onder te dompelen in de Dry Plan-werkwijze en tot nu toe lukt dat vrij vlot.”

“Dry Plan heeft een schitterend team dat kort op de bal speelt. Zit je met vragen? Dan gooi je ze gewoon op tafel, zodat er samen naar een oplossing gezocht kan worden. Een fijne werkomgeving om in terecht te komen!”

Wat vind je tot nu toe het leukste aan je job?

“Ik geniet enorm van het menselijk contact. Wanneer ik bij potentiële klanten over de vloer kom, neem ik de tijd om te luisteren en rustig het gesprek op te bouwen. Daarnaast krijg ik ook veel vrijheid om mijn job uit te oefenen en dat is zeker een grote plus.”

Dat geloven we graag! En wat doe je om stoom af te blazen na het werk?

“In mijn vrije tijd hou ik ervan om te zwemmen en te fietsen. En om af en toe een lekker restaurantje mee te pikken natuurlijk! Tijdens mijn vakantie vind ik het heerlijk om exotische bestemmingen te ontdekken. Senegal, Brazilië , Mauritius, Kenia … Stuk voor stuk prachtige landen die ik al mocht bezoeken.”

Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden, Ghislain?

“In de eerste plaats vind ik mezelf erg gedreven. Ik ben jarenlang zelfstandig aannemer geweest en dan is dat een onmisbare eigenschap. Je moet je bedrijf runnen, ambitieuze doelen bepalen en je medewerkers appreciëren. Daarnaast ben ik stipt. Als ik een afspraak heb, ben ik steeds een kwartier te vroeg. Te laat komen, maakt immers geen goede indruk! Ten slotte vind ik het belangrijk om altijd correct te zijn: zowel qua uitleg, als op vlak van prijs en afhandeling.”

Mooie karakteristieken! Als afsluiter: wat is je levensmotto?

“Ik zeg steeds: ‘Wacht niet op later. Als later eerder komt, dan ben je te laat.’ Ik ben intussen een frisse vijftiger en ouder worden, verandert je visie op het leven. Ik kijk nu helemaal anders naar mijn carrière dan twintig jaar geleden. Werken is niet meer mijn enige prioriteit. Het is ook belangrijk om te genieten van de kleine dingen: dat moet je niet uitstellen tot je pensioen. Doe het nu!”

Bedankt voor deze fantastische levenswijsheid, Ghislain! Wij wensen je nog heel veel succes en werkplezier bij Dry Plan.

Meer weten over Tim Van Loon, de man die Ghislain de weg wees naar Dry Plan? Hij neemt je graag mee doorheen zijn werkdag.

Nieuwe vochtadviseur aan boord: meet & greet Ghislain

Carrièreswitch met glans: het verhaal van vochtadviseur Kris

Vochtadviseur Kris Wouters had geen ervaring in de vochtbestrijdingssector, maar werkte zich snel in na een gedreven opleiding. In dit interview blikken we terug op zijn geslaagde carrièreswitch.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd Dry Plan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij Dry Plan

Het Dry Plan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

Dry Plan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet Dry Plan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? Dry Plan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

Administratieve kennis en grote dromen: maak kennis met Amy

Expertise, enthousiasme en een klantgerichte mindset: dat is Amy Gille in een notendop. Al een jaar lang ontfermt zij zich over de administratie bij Dry Plan. Tijd voor een uitgebreide babbel over haar job, dromen en drijfveren.

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Van start-up naar scale-up: vochtadviseur John blikt terug

John Buys is al 7 jaar aan boord bij Dry Plan en kent het bedrijf door en door! Hoe is de onderneming doorheen de jaren gegroeid? Deze vochtadviseur werpt er graag zijn licht op.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? Dry Plan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij Dry Plan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van Dry Plan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x