Carrièreswitch met glans: het verhaal van vochtadviseur Kris

In september 2021 startte Kris Wouters als zelfstandige in bijberoep bij Dry Plan. Of dat hem beviel? Zeker en vast! Hij had geen ervaring in de vochtbestrijdingssector, maar werkte zich razendsnel in na een gedreven interne opleiding. In januari maakte hij met veel goesting de switch naar zelfstandige in hoofdberoep als vochtadviseur. En dus kon een boeiende babbel over zijn nieuwe job niet uitblijven: meet & greet Kris! 

Dag Kris! Wat houdt je job bij Dry Plan precies in?

“Wanneer mensen kampen met vochtproblemen in huis, kom ik als vochtadviseur ter plaatse. Daar stel ik de oorzaak vast tijdens een vochtdiagnose. Ik presenteer een doeltreffende oplossing en maak de offerte op. Groen licht? Dan stel ik een klantendossier samen, dat doorgestuurd wordt naar de technische dienst. Zij buigen zich over de planning, zodat de werken snel van start gaan. Na de uitvoering neem ik terug contact op met de klant om te informeren of hij/zij tevreden is met het resultaat. Ik hecht veel belang aan positieve klantenrecensies, want die dragen bij tot een optimale mond-tot-mondreclame.”

Hoeveel klanten zie je ongeveer per dag?

“Dat hangt af van de periode. In het najaar en de winter heb ik zo’n zes à acht klantenbezoeken per dag. De agenda is dus goed gevuld! Vanaf de lente krijgen we doorgaans beter weer en wordt het rustiger wat vochtbestrijding betreft. Het gevolg? Tijdens deze periode kan ik me meer toeleggen op groendaken, airco-installaties zonder buiten-unit en het verder uitbouwen van mijn professionele netwerk.”

Je bent intussen al even aan de slag … Hoe ben je bij Dry Plan terechtgekomen? 

“Tim Van Loon, eveneens vochtadviseur bij Dry Plan, en ik hebben nog samengewerkt bij Rentokil. Nadien bleven we contact met elkaar houden. Toen ik aangaf dat ik een nieuwe uitdaging zocht, stelde hij meteen voor om het Dry Plan-team te versterken. Ik voelde me onmiddellijk aangesproken door de fijne, familiale sfeer. Na enkele gesprekken was onze samenwerking een feit.”

“Dry Plan is een hechte ploeg van specialisten die elke dag het beste van zichzelf geven en geen uitdaging uit de weg gaan. Dat zie je ook aan de vele positieve klantenrecensies. Het beste bewijs van hun hoge kwaliteitsgraad! Ik was dus snel overtuigd.”

Had je al ervaring in de vochtbestrijdingssector?

“Nee, ik had geen enkele ervaring in de bouw- of vochtbestrijdingssector. De overstap naar Dry Plan betekende voor mij een carrièreswitch. Ik heb altijd wel interesse in de branche gehad. Bovendien ben ik niet bang om iets nieuws te proberen, want ik leer snel bij. Wat wél in lijn ligt met mijn vorige job, is het bieden van oplossingen voor problemen bij particulieren en ondernemingen.”

Hoe zijn je eerste weken bij Dry Plan verlopen? 

“Tim heeft me van bij de start onder zijn vleugels genomen. Dankzij een uitgebreide opleiding leerde ik meteen alle kneepjes van het vak. Ondertussen heb ik al veel klanten bezocht en is mijn zelfvertrouwen sterk gegroeid. Een fijn gevoel! Bovendien werd ik vanaf de eerste minuut warm onthaald door het team. De collega’s zijn top en ik ben blij dat we samen een mooi verhaal kunnen schrijven.”

“Werken als vochtadviseur wordt nooit saai. Je komt steeds in contact met andere mensen en bedrijven, en weet nooit op voorhand hoe het bezoek zal verlopen. Elke dag is anders en dat maakt het spannend. Zo heb ik het graag!”

Als je terugblikt op de voorbije maanden, wat was dan het leukste moment tot nu toe?

“Tijdens mijn eerste weken, toen ik nog in bijberoep werkte, hielp ik een klant verder. Drie maanden later belde hij me al terug: hij was enorm tevreden en wou Dry Plan inschakelen om ook een ander deel van zijn woning vochtvrij te maken. Dat gaf me een heel goed gevoel.”

Wat leuk om te horen, Kris! Maar het is niet al werk wat de klok slaat natuurlijk. Wat doe jij daarnaast om te ontspannen?

“Om te ontspannen kijk ik graag naar een spannende serie op Netflix of maak ik leuke fietstochtjes. Tijdens het weekend geniet ik het meest van qualitytime met mijn gezin en plannen we meestal toffe activiteiten met de kindjes.”

Waar zie jij jezelf binnen vijf jaar staan?

“Op professioneel vlak wil ik mijn netwerk verder uitbouwen. Dit gebeurt enerzijds dankzij mond-tot-mondreclame van tevreden klanten. Anderzijds ben ik sinds kort aangesloten bij een BNI-chapter in mijn buurt, een netwerkorganisatie die wekelijks samenzit. Een beslissing die al snel haar vruchten afwierp! We vergaderen elke vrijdag om 6.30 uur. Zo vroeg opstaan is natuurlijk even wennen, maar je wordt het snel gewoon. Intussen is het geen opgave meer, integendeel. Je leert de mensen goed kennen en bouwt een warme vriendschapsband op, die het professionele overstijgt.”

Dat zijn mooie plannen. Als afsluiter: wat is jouw levensmotto?

“Je mag nooit opgeven, want alles komt altijd goed!”

Bedankt voor deze fijne woorden én het aangename interview, Kris. We hopen dat je in de toekomst nog heel veel mensen kan verder helpen! 

Meer weten over Tim Van Loon, de man die Kris het juiste professionele duwtje in de rug gaf? Hij neemt je graag mee doorheen zijn werkdag.

Carrièreswitch met glans: het verhaal van vochtadviseur Kris

Terug naar een oude liefde: vochtadviseur Mike aan het woord

Bij Dry Plan keert Mike Kenis terug naar een oude liefde, de waterdichting. In dit interview lees je hoe hij zijn eerste weken als vochtadviseur ervaarde.

Lees meer

Nieuwe vochtadviseur aan boord: meet & greet Ghislain

Gedreven, stipt en correct: dat is kersvers teamlid Ghislain Lavens ten voeten uit. Hoe zijn zijn eerste weken bij Dry Plan verlopen? In dit interview polsen we naar zijn indrukken.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd Dry Plan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij Dry Plan

Het Dry Plan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

Dry Plan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet Dry Plan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? Dry Plan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

Administratieve kennis en grote dromen: maak kennis met Amy

Expertise, enthousiasme en een klantgerichte mindset: dat is Amy Gille in een notendop. Al een jaar lang ontfermt zij zich over de administratie bij Dry Plan. Tijd voor een uitgebreide babbel over haar job, dromen en drijfveren.

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Van start-up naar scale-up: vochtadviseur John blikt terug

John Buys is al 7 jaar aan boord bij Dry Plan en kent het bedrijf door en door! Hoe is de onderneming doorheen de jaren gegroeid? Deze vochtadviseur werpt er graag zijn licht op.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? Dry Plan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij Dry Plan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van Dry Plan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x