Administratieve kennis en grote dromen: maak kennis met Amy

Expertise, enthousiasme en een klantgerichte mindset: dat is Amy Gille in een notendop. Al een jaar lang ontfermt zij zich over de administratie bij Dry Plan. Hoog tijd dus voor een uitgebreide babbel over haar job, dromen en drijfveren. We steken meteen van wal!

Dag Amy! Je werkt als virtueel assistent bij Dry Plan. Wat houdt die job precies in? 

Amy: “Ik ondersteun onze zaakvoerder Glenn en zijn beide bedrijven, Dry Plan en Green Plan, op administratief vlak. Mijn takenpakket is dus heel uiteenlopend: facturen uitsturen, statistieken opvolgen, nieuwe collega’s aanwerven … Daarnaast sparren we vaak samen en neem ik dus ook een adviserende rol op.”

Vochtbestrijding is natuurlijk geen alledaags topic. Had je enige kennis hiervan, voordat je aan de slag ging bij Dry Plan?

Amy: “Mijn partner runt een loodgietersbedrijf, waar ik jaren geleden nog achter de schermen heb gewerkt. Ik had dus al wat ervaring met water en vochtproblemen. Ik voel me ook echt goed in mijn vel in de bouwsector. Het beeld dat het louter en alleen een mannenwereld is, wil ik bij deze ontkrachten.” (lacht)

Wat heeft je het meest verrast aan de vochtbestrijdingssector?

Amy: “Ik ben er enorm van geschrokken hoeveel mensen met vochtproblemen in huis kampen. Soms komen we schrijnende toestanden tegen … Bovendien kunnen vocht en schimmels op lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaken.”

“Het is fijn dat we een groot verschil kunnen maken voor onze klanten, door hun vochtproblemen definitief te verhelpen. Ze zijn ons écht dankbaar en dat geeft me veel voldoening.”

Je zit duidelijk niet stil, want naast Dry Plan ondersteun je ook enkele andere bedrijven in hun administratie?

Amy: “Klopt! Ook hier gaat het voornamelijk om bouwbedrijven. De zaakvoerders zijn vaak echte vakmannen, die allesbehalve thuis zijn in de administratieve papiermolen. Maar de wetgeving rond veiligheid en welzijn is erg streng in deze branche, en terecht natuurlijk. Dat brengt tal van documenten met zich mee: risicoanalyses, veiligheidsplannen, logboeken … Ervoor zorgen dat een organisatie aan alle regelgeving voldoet, is één van mijn sterktes. Een welgekomen aanvulling voor veel bedrijfsleiders! Maar ik werk ook voor andere ondernemingen. Zo buig ik me bijvoorbeeld over de marketing van een groep thuisverpleegkundigen.”

Een hele boterham! Waarom besloot je de stap te zetten naar zelfstandige in Virtual Business Support? 

Amy: “Enkele jaren geleden onderging ik een routineoperatie, maar door complicaties was ik langer buiten strijd dan voorzien. Dat heeft me volledig wakker geschud. Ik werkte hard en deed mijn job graag, maar de work-lifebalans was soms ver te zoeken. Daarom begon ik na te denken … Wat zijn mijn dromen? Hoe kan ik ze realiseren? Zelf ondernemen, bleek het antwoord te zijn en tot nu toe heb ik er nog geen seconde spijt van gehad.”

“Ik startte als zelfstandige vanuit mijn passie, greep de uitdaging beet en geniet nu volop van de vrijheid. Het is heerlijk om mijn eigen baas te zijn!”

En je ziet het duidelijk groots, want later dit jaar start je je eigen academie. Wat mogen de deelnemers verwachten?

Amy: “Op enkele weken tijd leer ik de cursisten om succesvol te starten als Virtual Business Support (ViBS). Ik deel alle kennis die ik aan het begin van mijn carrière had willen hebben. Boekhouding, juridische documenten, sales, marketing en communicatie … Het hele plaatje komt aan bod! Ik heb uiteindelijk alles zelf geleerd, met vallen, opstaan en veel research, maar dat nam flink wat tijd in beslag. Met deze academie wil ik anderen een stevige duw in de rug geven bij de opstart van hun ViBS-bedrijf.”

Wat heeft je geïnspireerd om deze academie te starten?

Amy: “Ik ben er echt van overtuigd dat dit de job van de toekomst is. Ondernemers kunnen al vanaf enkele uren per maand een Virtual Business Support inhuren, en dat brengt zoveel mogelijkheden met zich mee. Ze sparen een fysieke werkplek uit, moeten niet investeren in dure softwarepakketten en geven enkele administratieve taken door aan een expert. Zo komt er ruimte vrij om te focussen op hun core business.”

Wij duimen mee dat het een groot succes wordt! Het belooft dus erg druk te worden, blijf je nog een tijdje aan boord bij Dry Plan?

Amy: “Absoluut! Ik heb het gevoel dat ik hier in een hechte, warme familie ben terechtgekomen. Het klikt met de collega’s, de neuzen staan in dezelfde richting en er heerst veel respect en vertrouwen op de werkvloer. Heel fijn om op die manier te werken!”

Is er een leuke anekdote Dry Plan-anekdote die je met ons wil delen?

Amy: “Eén van de eerste dingen die Glenn tegen me zei, was: “Hard werken voor iets waar we niet om geven, noemen we stress. Hard werken voor iets waar we van houden, noemen we passie.” Een inspirerende uitspraak, die me nog heel lang zal bijblijven.”

Een mooie gedachte om mee af te sluiten. Bedankt voor dit interview Amy, en nog veel succes met alles wat je onderneemt!

Meer Dry Plan-teamleden leren kennen?

Lees het interview met vochtadviseur Tim >>

Administratieve kennis en grote dromen: maak kennis met Amy

Carrièreswitch met glans: het verhaal van vochtadviseur Kris

Vochtadviseur Kris Wouters had geen ervaring in de vochtbestrijdingssector, maar werkte zich snel in na een gedreven opleiding. In dit interview blikken we terug op zijn geslaagde carrièreswitch.

Lees meer

Nieuwe vochtadviseur aan boord: meet & greet Ghislain

Gedreven, stipt en correct: dat is kersvers teamlid Ghislain Lavens ten voeten uit. Hoe zijn zijn eerste weken bij Dry Plan verlopen? In dit interview polsen we naar zijn indrukken.

Lees meer

Snelle en soepele vochtbestrijdingsservice voor SHM Denderstreek

De afgelopen jaren werd Dry Plan meermaals ingeschakeld door SHM Denderstreek. We maakten tientallen sociale woningen volledig vochtvrij. Welke elementen maakten van de uitvoering een succes? Find out!

Lees meer

Welkom Cindy: administratieve aanwinst bij Dry Plan

Het Dry Plan-team heeft weer een nieuw gezicht mogen verwelkomen! Sinds kort maakt Cindy deel uit van onze ploeg en leidt ze samen met Amy onze administratie in goede banen. In dit interview leer je haar beter kennen.

Lees meer

Dry Plan brengt een lijn van vochtbestrijdingsproducten op de markt

Opstijgend vocht eigenhandig tegengaan? Yes, you can! Met Humifix, een lijn van kwalitatieve vochtbestrijdingsproducten, zet Dry Plan je stevig op weg. We stellen trots het aanbod voor.

Lees meer

Waarom isoleren en ventileren hand in hand gaan

Je woning goed isoleren, is een must om de geldende energienormen te halen. Maar wie isoleert, moet ook voldoende ventileren. Wij lichten toe waarom je best aandacht besteedt aan deze wisselwerking.

Lees meer

5 hippe manieren om je kelder in te richten

Tijdens de coronacrisis spendeerden we meer dan ooit tijd in onze eigen woonst. En dat zette veel mensen aan het denken! Wil je de oppervlakte van je kelder maximaal benutten? Dry Plan reikt een handvol inspiratie aan.

Lees meer

Onzekerheden en opportuniteiten in tijden van corona

De coronacrisis plaatste zaakvoerder Glenn voor ongeziene uitdagingen. Toch blikt hij positief terug: “De aanvragen bleven binnenstromen en ons team trok met veel passie mee aan de kar. Daar ben ik dankbaar voor."

Lees meer

Van injecteren, tot renoveren: totaalaanpak voor woonst in Heffen

Naast vochtbestrijding ontfermen we ons ook over renovatieprojecten. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Zaakvoerder Glenn neemt je mee naar een verouderde woonst in Heffen!

Lees meer

5 ruimtes in je woonst waar we ventilatie plaatsen

Je woning én jezelf gezond houden? Ventilatie speelt een sleutelrol. Er zijn tal van ruimtes in huis die we upgraden met een krachtig ventilatiesysteem. Ontdek hoe we een optimale leefomgeving garanderen!

Lees meer

Wat is opstijgend vocht en hoe pakken wij het aan?

Een ontsierende vochtplek op je muur? Dat betekent niet dat je wand voorgoed geruïneerd is, integendeel. We bestrijden opstijgend vocht met een krachtige injectie. Een woordje uitleg!

Lees meer

Ventilatie-installateur Pascal rolt zijn expertise uit

Het afgelopen jaar is de vraag naar ventilatie sterk gestegen. Maar hoe bepalen we het juiste systeem? Wat met jaarlijks onderhoud? We geven graag het woord aan onze ventilatie-installateur Pascal.

Lees meer

Hans, vochtexpert met een neus voor vastgoed

Vochtexpert Hans Van Gaeveren combineert zijn job bij Dry Plan met diverse vastgoedprojecten. Een verrassende mix! Hij vertelt er meer over in dit interview.

Lees meer

Van start-up naar scale-up: vochtadviseur John blikt terug

John Buys is al 7 jaar aan boord bij Dry Plan en kent het bedrijf door en door! Hoe is de onderneming doorheen de jaren gegroeid? Deze vochtadviseur werpt er graag zijn licht op.

Lees meer

Parkeergarage in Aalst: 850 m² aan vochtbestrijding

Een gigantische parkeergarage met vochtproblemen? Dry Plan duwde het gaspedaal in en navigeerde rechtstreeks richting een effectieve vochtbestrijding. Buckle up en ontdek onze werkwijze!

Lees meer

Ventileren of verluchten? Dit is het verschil!

Door de coronacrisis werd ventilatie plots een hot topic. Daarom nemen we graag de tijd om een misverstand de wereld uit te helpen. Is ventileren hetzelfde als verluchten? Integendeel! We leggen je het verschil haarfijn uit.

Lees meer

Tim, vochtadviseur met vele kilometers op de teller

Als vochtadviseur bij Dry Plan doorkruist Tim van Loon heel Vlaanderen om vochtdiagnoses te stellen. In dit interview neemt hij ons mee doorheen zijn werkdag. Lees even mee!

Lees meer

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Lees hier hoe we te werk gingen.

Lees meer

Meet & greet Glenn: zaakvoerder met oog voor opportuniteiten

Al twaalf jaar leidt Glenn het reilen en zeilen van Dry Plan in goede banen. Maar hoe blijft hij gemotiveerd? Wat zijn zijn belangrijkste ondernemerslessen? Hoe ziet de toekomst van zijn bedrijf eruit? Find out!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x