Dry Plan

Dak ontmossing en coating

Dak: ontmossing en coating

Hoe gaan we te werk?

Het ontmossen en coaten gebeurt in 4 fasen:

  1. Het ontmossingsproduct wordt aangebracht.
  2. Het dak wordt onder hoge druk gereinigd.
  3. De eerste laag coating wordt aangebracht in combinatie met de primer.
  4. De eind laag wordt aangebracht.

Het ontmossen en transparant coaten gebeurt in 3 fasen (enkel op kleidakpannen):
  1. Het ontmossingsproduct wordt aangebracht.
  2. Het dak wordt onder hoge druk gereinigd.
  3. De transparante coating wordt aangebracht.

Na deze behandeling raden wij aan om een jaarlijks of 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren op uw dak, het onderhoud bestaat uit het aanbrengen van de ontmosser zodat uw dak beschermd blijft.

Wat zijn de mogelijkheden?

Ardocolor 2

ARDOCOLOR 2 wordt gebruikt voor de renovatie van kunstleien en golfplaten in vezelcement. Het product kan eveneens gebruikt worden op natuurleien en dakpannen in beton of gebakken aarde.

ARDOCOLOR 2 is een milieu- en verwerkingsvriendelijke water gebaseerde half vloeibare coating, beschikbaar in satijnglans in onze standaardkleuren black, antraciet, red, aubergine, terra, brown, fondant. Aanvullende kleuren kunnen voor projectgebonden toepassing op aanvraag bekomen worden. Het product hecht zich op een voor-behandelde ondergrond en vormt er een U.V.–bestendig schild dat bestand is tegen mos en algengroei. ARDOCOLOR 2 vormt een kleurenglansvaste beschermlaag die het behandelde oppervlak het uitzicht geeft van een echte natuurlei.

Een met ARDOCOLOR 2 behandeld dak is bestand tegen mos- en algengroei. Dit betekent dat sporen en wortels van algen- en mossen de verflaag niet gaan aantasten. Er dient evenwel rekening gehouden te worden met het feit dat zich, vooral tussen de naden en aan de randen van de leien, op langere termijn, stof en organische materialen zoals bladresten en dennennaaldenkunnen verzamelen. Hierdoor wordt de verflaag bedekt en wordt er bij grotere ophopingen van deze materialen, een voedingsbodem gevormd waarin zich algen en mossen kunnen ontwikkelen. Wij adviseren dan ook om het dak, op regelmatige tijdstippen, en zeker vanaf het moment dat op deze plaatsen begin van begroeiing vastgesteld wordt, te behandelen met een typisch reinigingsmiddel.

Ardocool

ARDOCOOL wordt gebruikt voor de renovatie van kunstleien, vezelcement golfplaten en dakpannen in beton of gebakken aarde. ARDOCOOL zorgt voor een optimale reflectie van de zonnestraling, met name in het infrarode deel (tot 65%), waardoor o.a. de onderliggende ruimtes koeler blijven dan met een klassieke zwarte verf.

ARDOCOOL is een milieu- en verwerkingsvriendelijke watergebaseerde halfvloeibare coating, beschikbaar in satijnglans antraciet. Het product hecht zich op een voorbehandeld oppervlak en vormt er een U.V.–bestendig vocht- en vuilwerend schild dat bestand is tegen mos en algengroei. ARDOCOOL vormt een kleurvaste beschermlaag die het behandelde oppervlak het uitzicht geeft van een echte natuurlei. ARDOCOOL zorgt door z’n warmtereflecterende eigenschappen voor: – Een aangenamer binnenklimaat

– Een nog langere levensduur van de dakverf

– Energiebesparing

– Met WTCB-rapport (632XB900-Ena622)

Een met ARDOCOOL behandeld dak is bestand tegen mos- en algengroei. Dit betekent dat sporen en wortels van algen en mossen de verflaag niet gaan aantasten. Er dient evenwel rekening gehouden te worden met het feit dat zich, vooral tussen de naden en aan de randen van de leien, op langere termijn, stof en organische materialen zoals bladresten en dennennaalden kunnen verzamelen. Hierdoor wordt de verflaag bedekt en wordt er bij grotere ophopingen van deze materialen, een voedingsbodem gevormd waarin zich algen en mossen kunnen ontwikkelen. Wij adviseren dan ook om het dak, op regelmatige tijdstippen en zeker vanaf het moment dat op deze plaatsen begin van begroeiing vastgesteld wordt, te behandelen met een typisch reinigingsmiddel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x