De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

Als vochtexpert komt Dry Plan bij gezinnen in heel Vlaanderen over de vloer: van Koksijde tot Lommel. Maar vochtbestrijding in een kerk? Dat stond nog niet op ons palmares! Toen de opdracht voor de kerk in Mortsel zich aanreikte, grepen we de kans met beide handen beet.

Heilig huis met vochtproblemen

De kerk in Mortsel kampte met opstijgend vocht. Een probleem dat perfect past in het kraam van Dry Plan! Eén van onze adviseurs ging ter plaatse, boog zich over de oorzaak en presenteerde een effectieve oplossing. Amper drie weken later rolden twee vakmannen de mouwen op voor een verregaande vochtbestrijding.

Behandelen en bestrijden

Ons plan van aanpak bestond uit drie fases. We verwijderden de afwerkingslaag van de muren, om ze vervolgens te injecteren met een vochtwerende gel. Stap twee? Een zoutscherm aanbrengen, dat voorkomt dat restzouten aan de oppervlakte verschijnen. Tot slot kregen de wanden een nieuwe pleisterlaag, zodat ze na een droogtijd van twaalf weken opnieuw in topconditie waren. Onze taak zat erop, maar we schakelden een schilder in voor een piekfijne afwerking. Hij voorzag de muren met plezier van een primer en een fris likje verf. Van de vroegere vochtproblemen was aan het eind van de rit niets meer te zien.

Challenge met vochtvrij einde 

Twee weken lang haalden onze stielmannen alles uit de kast om het vocht voorgoed uit de kerk te weren. Een uitdaging voor ons team, want een kerk verschilt wezenlijk van een huis. De oppervlakte is groter, de muren zijn dikker. Dankzij een grondige voorbereiding verliep alles volledig volgens plan. De kerk was opnieuw 100 % vochtvrij: missie geslaagd. Een straf project om fier op te zijn!

Je vochtige muren laten aanpakken? Dry Plan beweegt hemel en aarde voor een doeltreffende vochtbestrijding! 

De kerk in Mortsel: een stevige uitdaging voor Dry Plan

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x